MENÜ

2015'te Galatasaray beklentileri

Muhabirimiz Metin Karabaş, Galatasaray'ın 2015 yılındaki beklentilerini yazdı.

2015'te Galatasaray beklentileri

Galatasaray’ı özellikle finansal anlamda 2015’te çok sıkıntılı günler bekliyor. Mayıs’taki kongre kritik önem taşıyor. Camia eğer birlik beraberliği taraftarla birlikte sağlayamazsa, telafisi zor zararlar ortaya çıkabilir.

2014 yılında hem sportif, hem yönetimsel hem de ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçiren Galatasaray’ı 2015’te de halledilmesi gereken birçok problem bekliyor. Duygun Yarsuvat ve ekibinin göreve gelmesi ile birlikte Sarı- Kırmızılı takımda kaos ortamı son bulsa da Aslan’ın her anlamda bıçak sırtı olduğu gerçeği 2015’te devam edecek gibi gözüküyor.

Şampiyonlar Ligi olmazsa


Sportif anlamda bu sene şampiyonluğu kazanıp 4. yıldızı takmak isteyen Galatasaray, yeni yılın ilk günlerinde Beşiktaş ile son derece kritik bir maça çıkacak. Derbiden alınacak olumsuz bir sonuç ile zirve yarışında farkın 6 puana çıkması durumunda Cim Bom şampiyonlukta ağır yara alacak. Belki de Hamza Hamzaoğlu göreve geldiğinden bu yana ilk kez ağır eleştiriler alacak. Şampiyonluğun sadece 4. yıldızı takmak anlamında gelmediği gerçeği göz önünde bulundurulursa yönetim olası bir Şampiyonlar Ligi’ne katılamama durumunda ise ekonomik anlamda bir hayli zorlanacak.

Asıl sıkıntı ekonomide


Sportif açıdan Aslan’ı 2015’te bunlar beklerken asıl zorluklar ekonomik anlamda yaşanacağa benziyor. Ünal Aysal dönemin ağır borç yükünü hafifletmeye çalışan Sarı-Kırmızılı yönetimi sıcak paraya bir hayli fazla ihtiyacı olacak. Sadece futbol takımının maaşları değil, amatör şubelerde yer alan sporcuların birikmiş borçlarının da ödenmesi gerekiyor. Yarsuvat ve yönetimi birkaç aylık görev süreci boyunca mali yükümlülüklerini en üst seviyede yerine getirmiş olsa da yeni yıl yönetim için ekonomik açıdan bir hayli zor geçecek.

Fazla mesai yapacaklar

Şampiyonluk yarışından kopmamak adına yıldız oyuncularını satmak istemeyen Cim Bom, elinde bulunan yaklaşık 40 oyuncunun en az 16’sı ile yolları ayırmak zorunda. Aksi takdirde UEFA’nın finansal Fair Play uygulaması nedeniyle Galatasaray ağır bedeller ödemek zorunda kalabilir. Bu kadar çok ismi kısa bir süre içerisinde başka takımlara göndermek çok da kolay gözükmüyor. Yeni yılda futbolun
patronları bu konu için bir hayli fazla mesai harcamak zorunda kalacak.

Tek kurtuluş reçetesi


Tabii ki bütün bu halledilmesi gereken sorunların yanı sıra 2015 Mayıs’ında yapılacak olan başkanlık seçimi Galatasaray’da bir numaralı gündemi oluşturacak. 6 aylık bir süre için başkanlık koltuğuna oturan Duygun Yarsuvat’ın ekibi başka bir ismin altında birleşip yola devam etmek istiyor. Adnan Öztürk’ün de resmen başkan adayı olacağını açıklaması Mayıs’a kadar geçecek sürenin bir hayli hareketli olacağını gösteriyor. 2015’te yeni başkanını seçecek Sarı-Kırmızılı camia için yeni yıl hiç de kolay geçmeyecek. Hem finansal hem de sportif açıdan birçok sorunla mücadele etmek zorunda olan Cim Bom’da doğru hamleler yapılmadığı takdirde telafisi zor zararlar yaşanabilir. Tüm bu zorluklar karşısında taraftarı, sporcusu, yönetimi ve muhalefeti ile kucaklaşmak zorunda olan Galatasaray’ın tek kurtuluş reçetesi bu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ