MENÜ

Fenerbahçe'nin rakibi Atromitos'u tanıyalım

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde rakibi olan Yunan temsilcisi Atromitos hakkında bilinmeyenler...

Fenerbahçe'nin rakibi Atromitos'u tanıyalım

Kuruluş tarihi: 1923
Stadyumu: Peristeri Stadium (Kapasite 10 bin 200)
Kadro değeri: 15 milyon Euro

Yunan Ligi'ni 3. bitirdi

Atromitos geçtiğimiz sezon Yunanistan Ligi'ni 5. sırada tamamladı. Ligin iki köklü kulübü Olympiakos ve Panathinaikos'un ardından PAOK'UN 3., Asteras Tripolis'in 4. olduğu ligde, 34 hafta sonunda 14 galibiyet, 12 beraberlik, 8 yenilgi ile 5. sırayı aldılar.

Yunan ekibi geçtiğimiz sezon ligde şampiyon olan 78 puanlı Olympiakos'un 14 puan gerisinde kaldı. 34 haftada 43 gol atıp, 27 gol yediler.

3. Ön Eleme'de aldığı sonuçlar:

AIK-Atromitos: 0-2
Atromitos-AIK: 1-0

Pereira 1 kez yendi

- Fenerbahçe'nin hocası 6 ay görev yaptığı Olympiakos'un başında Atromitos'a karşı 1 kez mücadele etti.

- Olympiakos, iç sahada oynadığı mücadeleyi 2-1'lik skorla kazanmıştı. Olympiakos'un gollerini Affellay ve Mitroglou atmış; Atromitos'un tek sayısı ise Marcelinho'dan gelmişti.

15 milyon Euro'luk takım

- Takımın toplam bütçesi 15 milyon Euro civarında. En dikkat çeken oyuncuları ise Fransız forvet oyuncusu Anthony Le Tallec.

- Savunmanın lideri konumundaki Sokratis Fytanidis, orta sahada İspanyol Fernando Useri ile İtalyan Stefano Napoleoni dikkat çeken diğer oyuncular.

- En tehkikeli isimlerden biri ise orta sahada hücuma dönük olarak forma giyen Brezilyalı Marcelinho.

Edremit'li Rumlar kurdu

Yunanca Atromitos kelimesi, Türkçe'de 'Edremit' anlamına geliyor. Kulüp, Atina'da Balıkesir'in Edremit ilçesinden göç eden Rumlar tarafından kuruldu.

Fanatik.com.tr'nin notu:
Yunan ekibi Atromitos, geçtiğimiz ay temsilcimiz Başakşehir Futbol Kulübü ile bir hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve Sokol Cikalleshi'nin tek golüyle mağlup olmuştu.



Atromitos cephesinden ilk açıklama:

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Play Off Turu'ndaki rakibi Atromitos'un Sportif Direktörü Katia Koxenoglou, Fenerbahçe karşısında ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını belirtti.

Katia Koxenoglou, FBTV'ye yaptığı açıklamada "Çok zorlu bir eşleşme oldu. Rakibimizin çok tecrübeli ve kaliteli oyuncuları var. Ama elimizden geleni yapacağız." dedi.

Fenerbahçe'nin bu yaz kadrosunu Van Persie ve Nani gibi yıldızlarla güçlendirmesinden haberdar olduklarını da sözlerine ekleyen Koxenoglou, "Fenerbahçe'nin yeni transfelerinden de haberdarız. Avrupa Kupalarında tecrübeliler. Bu nedenle oldukça zorlanacağız. İlk maçta istediğimiz gibi bir sonuç elde edersek ikinci maçta şansımız olabilir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ