MENÜ

2010 için dönüyorlar!

Polonya'dan da eli boş dönen 12 Dev Adam için Federasyon Başkanı Turgay Demirel harekete geçti. Ev sahipliğini yapacağımız 2010 Dünya Şampiyonası öncesi, kadroya alınmayan yıldızlar geri dönüyor.

2010 için dönüyorlar!

Polonya’daki Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndan madalyasız evine dönen A Milli Basketbol Takımımız, 2010 Dünya Şampiyonası için kolları sıvadı. Ülkemizde 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Beko’nun sponsorluğunu yapacağı bu büyük organizasyon öncesi bir açıklama yapan Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, daha önce kadroya alınmayan yıldızların bu kez geri döneceklerini söyledi. Demirel, “2001 Avrupa Şampiyonası coşkunun yaşandığı bir süreç oldu. Biz finalde Sırbistan-Karadağ’a yenilerek ikinci olmuştuk. En büyük başarımız o oldu. Dünya Şampiyonaları’ndaki en iyi derecemiz ise 6.’lık. Türkiye’deki organizasyonda bunun üstündeki her derece başarıdır. Ama hedefimiz üst sıralar” diye konuştu. Önemli bir turnuvayı düzenleyeceklerini ifade eden Demirel, “Önümüzdeki 16-20 organizasyon ülkemizde gerçekleştirilmeyecek. 60 yılda ilk defa böyle büyük bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Amacımız bunu en iyi şekilde organize etmek. Bu bir sene için basından pozitif destek bekliyoruz. Bize verilecek destekle daha büyük başarılar yaşayacağımıza inanıyorum. Taraftarıyla yeniden bütünleşen bir ekip olmak konusunda kararlıyız” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Her şey madalya için...
Şimdi gözler 2005 Avrupa Şampiyonası’nda alınan 12.’liğin ardından takım içinde yaşanan gerginlik ve özellikle de bu tartışmaların yaşandığı dönemde, başarısızlığın kendi üzerine atıldığını söyleyen Mehmet Okur’un yanı sıra Serkan Erdoğan, Kaya Peker, Ermal Kurtoğlu ve Mirsad Türkcan’a çevrildi. Polonya’da Tanjevic’in kadroya almadığı ve milli takımdan affını istediği söylenen Utah Jazz’lı Mehmet’in katkısının büyük olacağı görüşünde birleşilirken, Serkan’ın şut gücü ile birlikte Kaya, Mirsad ve adı daha önce doping skandalına karışan Ermal’in de 2010’da madalya almamızı sağlayacağı görüşü hakim.

YORUM YAZ