MENÜ

2 Temmuz İzmir at yarışları tahminleri

Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya, günün İzmir yarışlarını değerlendirdi.

2 Temmuz İzmir at yarışları tahminleri

İzmir’in gülü YORAN GÜLÜ

1.AYAK: Tatminkar ilk kum yarışından sonra 80 günlük tedavi sürecine alınan, ki 2’li İngiliz atlarında ve 3’lü arap atlarında kemik gelişimi açısından bu süreçler önemlidir, vurguladığım isim KAPTAN EVO, daha yatkın olduğunu düşündüğüm çim pistte bu istihrat sürecine olumlu tepki verip dinçlikle kazanabilir, favorimdir. İki vasat kum yarışından sonra, 2 ay geriye alınan ve aradan sonra katıldığı ilk çim yarış iyi olan, bu görüntüde şuan itibariyle çime daha aşina olduğuna işaret eden CANÖZGÜ ile yarış koştukça oturmaya başlayan, dişi tay olduğu için son startına oranla azalan 5 kilosunun kendisini rahatlatacağını düşündüğüm ÖZGÜZEL, ikilisi öncelikli rakip gördüğüm isimler olup, son yarışında çime ilk kez çıkıp tabela sonundaki yarışını tatminkar bulduğum, neden tatminkar diyorum, çünkü kazanan atla arasında 31 salise vardı kast ettiğim AKANYILDIZ ile ilk kez koşacak olan kapalı kutular AŞKYENİDEN ve SEZGİLİ pek içime sinmeyen bu yarışta söz sahibi olabileceğini düşündüğüm diğer isimlerdir.

2.AYAK: Verdiği 7 aylık aradan sonra koştuğu ilk yarışında makinadan çıkmayan, ikincisinde nefessizlikten etkilenen, üçüncüsünde tam kazandım derken evdeki hesabı çarşıya uyduramayan ÇAHAN, bu kez fişi çekebilir, tek dezavantajı o koşusuna oranla 7.5 kilo alması gözükse de grup müsait. Rakip gördüğüm iki isim var. Bunlar, hat trick’e bağladıktan sonra 140 gün ara veren, gözümle görmediğim ama İzmir’deki arkadaşlarımdan düzenli idmanda olduğunu öğrendiğim, daha önce 62 ile kazanan, 62’yle kazanan 63’le de kazanır diyebileceğim ZATIŞAH ile verdiği 4.5 aylık aradan sonra iki yarış görüp artık yeterli düzeye ulaştığı kanaatine olduğum GÖKALTAY’dır.

3.AYAK: Geçen sene İzmir’de 7 kez koşup 5’ini kazanırken parmak ısırtan, sonra 7 aylık tedavi sürecine girip 4’lüye dönmesi beklenen PATRONİÇE, adına yakışır geri iki geri dönüş yaptı, yarışın haklı favorisidir. Son yarışını önemsemediğim ve bu kez binicisi değiştirilen kalite GARANTİ, ideal mesafesinde yarış kollayan istikrar abidesi ŞEVAL ABLA, formunda önemli gelişmeler gözlenen ve bu kez kilosu 59’dan 53.5’a düşen CANIM MİRA, zaman zaman ters yarışlar yapan GÖRKEMBEY, rakip sıralamamdır.

4.AYAK: AĞAPERSEN ile ALTINCI HİS ikilisi GRUP 1 İSTİKLAL SAVAŞI koşusundan buraya geliyorlar, bu da onları haklı olarak yarışın ortak favorileri kılıyor. AĞAPERSEN’e öyle aman aman takılacak bir at yok, önde ritmi tutturursa düzlükte zevk yaptırır. ALTINCI HİS, onun üzerine gidilmesini bekleyecek, gidilmezse yakın takip edip sallanırsa tutturmaya çalışacak, bakalım ne olacak? Bu ikisini herkes biliyor bana para lazım ters at söyle diyenler, 2000’e ilk kez çıkacağı için terslik yapabilme ihtimali bulunan ESER ile 4’lüye dönünce değişen OĞLUM EMİR’i değerlendirebilirler.

5.AYAK: Hergeçen gün daha iyi duruma gelen ve ‘’SAHİPBEY’’ gibi çok süratli iyi bir atın anneden kardeşi olan YORANGÜLÜ, bugün benim Şirinyer’deki gülümdür, azalan 5 kiloluk sıkletinin de rahatlığıyla bu grubu vuracağı kanaatindeyim.

6.AYAK: Sıralamam şablondadır.

4,8,11,6,1,5 // 1,6,3 // 12,1,2,3,9 // 1,2,3,5 // 10 // 4,3,12,9,2,1

Haberin Devamı
YORUM YAZ