MENÜ

1919 ruhuyla Gençlik Haftası!

Gençlik haftası kutlamaları bugün Anıtkabir'de başlayacak. 100 yıl önce Atatürk ve silah arkadaşlarının yaptığı gibi temsilci gençleri İstanbul'dan Samsun'a taşıyacak olan Milli Mücadele Gemisi'ni 19 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşılayacak.

1919 ruhuyla Gençlik Haftası!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılı, Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde bu yıl coşkuyla kutlanacak. Gençlik Haftası, bugün Anıtkabir’de düzenlenecek törenle açılacak. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında, bakanlık bürokratları ve 81 il ile KKTC, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kazakistan’dan gelen 182 temsilci genç katılacak. Daha sonra Bakan Kasapoğlu ile temsilci gençler ve Gençlerden Ecdada Mektup 1919 Yarışması’nda dereceye girenler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret edecek. Bakan Kasapoğlu, 16 Mayıs Perşembe günü temsilci gençler ve başarılı sporcuların katılımıyla Dolmabahçe’de iftara katılacak. İftarın ardından, temsilci gençler Piri Reis Gemisi ile Samsun’a doğru yola çıkacak.

Haberin Devamı

1919 ruhuyla Gençlik Haftası

5 bin kişiyle Anıtkabir’de

Bakan Kasapoğlu, beraberinde bakanlık bürokratları, çalışanları ve vatandaşların katılımıyla 19 Mayıs’ta bir kez daha Anıtkabir’de olacak. Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Ankara’nınardından Samsun’da devam edecek. Piri Reis Milli Mücadele Gemisi’ni Samsun Limanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşılayacak. Gemide bulunan temsilci gençlerin illerinden ve ülkelerinden getirdikleri toprakları ve Türk Bayrağı’nı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim etmelerinin ardından, temsilci gençler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde vatandaşların da katılımıyla Samsun Tütün İskelesi’ne kadar bir yürüyüş yapacak. Yürüyüşün sonunda Solo Türk ve Türk Yıldızları birer gösteri yapacak ve bu gösteriyi Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindekilerle limanda bulunan Bandırma Vapuru’nun maketinden izleyecek.

Haberin Devamı

1919 ruhuyla Gençlik Haftası

YORUM YAZ