MENÜ

1907 Fenerbahçe ve Galatasaray Espor Kulüpleri Zula Süper Lig'de de Kıyasıya Rekabette

Türkiye’de espora en çok yatırım yapan oyunlardan biri olan Zula tarafından gerçekleştirilen, toplam 800.000 TL ödüllü Zula Süper Lig’inin 1. Sezon online süreci tamamlandı.

1907 Fenerbahçe ve Galatasaray Espor Kulüpleri Zula Süper Lig'de de Kıyasıya Rekabette

4 Ağustos’ta başlayan Lig’de, uzun bir süre birinci sırada yer alan 1907 Fenerbahçe son hafta birincilik bayrağını Galatasaray Espor'a devretti. Galatasaray Espor, 1907 Fenerbahçe derbisini 200 binin üzerinde kişi izledi. Toplamda ligin izlenme sayısı 2.5 milyonu geçti.

Haberin Devamı

800.000 TL ödüllü Zula Süper Ligi'nin birinci sezon online süreci tamamlandı. 1907 Fenerbahçe, Galatasaray Espor gibi önemli espor takımlarının da dahil olduğu Zula Süper Lig’de 1907 Fenerbahçe ve Galatasaray Espor takımları kıyasıya rekabet etti. Uzun haftalar boyunca liderlik bayrağını başarıyla taşıyan 1907 Fenerbahçe son haftada bayrağı Galatasaray Espor’a devretti. Zula Süper Lig’de bu sezon sonrasında ilk dörtte yer bulan takımlar, offline finallere katılma hakkı kazandı.

Toplamda 56 maç yapıldığı Zula Süper Lig’de son haftada, birinci Galatasaray Espor, ikinci 1907 Fenerbahçe, üçüncü Oyun Hizmetleri, dördüncü Outlaw Esports oldu. Zula Süper Lig’in dört başarılı takımı 23 Eylül Pazar Günü, Grand Pera Emek Sahnesi’nde gerçekleşecek offline finallerde şampiyonluk için yarışacaklar. 22 Eylül Cumartesi günü seyirciye kapalı olarak gerçekleşecek maçlarda finalistler belirlendikten sonra Galatasaray Espor ile Outlaw Esports, 1907 Fenerbahçe ile Oyun Hizmetlerinin yapacağı karşılaşmanın ardından finalistler Pazar günü seyirci karşısında final oynayarak şampiyonu belirleyecekler.

Haberin Devamı

Online turnuva sürecine bakıldığında takımlar arasından olan yüzyıllık rekabetin 1907 Fenerbahçe ve Galatasaray Espor kulüplerinde de devam edeceği görülüyor.

Zula Süper Lig Hakkında

Zula’nın en prestijli takımlarının yer aldığı Zula Süper Lig’de rekabet artarken, şampiyonların belirlendiği lig sisteminde küme düşmeler yaşandı. Taraftarları takımlar ile canlı yayınlarda buluşturan Zula Süper Lig’in en iyileri her sezon 200.000 TL’lik ödül havuzundan payını alacak. Zula, 2019 Mayıs ayına kadar, Zula Süper Lig’de 800.000 TL, diğer ulusal ve uluslararası organizasyonlar ile toplamda 3.5 milyon TL ödül dağıtacak.

Zula World Cup 2018 ile espor ödül havuzu ve organizasyon çıtasını çok daha yukarıya taşıyan Zula, her sezon tüm takımların lig usulü birbirleriyle mücadele ettiği ve bu mücadelelerin canlı yayınlarla taraflarla buluşturulduğu yeni lig sistemiyle, mevcut lig yapısını değiştirerek sektörün yeni standartlarını belirleyecek.

Haberin Devamı

Zula Süper Lig’de en prestijli ve başarılı takımların birbirleriyle maç yaptığı sistemle birlikte rekabet heyecanın artarken, en iyi takımlar kazanacakları ödüllerin yanı sıra, 250.000 $ ödül havuzlu Zula World Cup 2019’a katılma hakkı kazanacak.

Zula Süper Lig’in, yeni espor takımlarına açık bir yapısı olacak. Bir alt ligde başarılı olan takımlar ile Zula Süper Lig’in son sıralarına yerleşen iki takımın her sezon sonunda play-out oynamasıyla rekabet tabana yayılacak. Mevcut lig yapısında yer alan takımlar için de alternatif bir lig yaratan Zula, bu takımlara Süper Lig’e yükselme şansı verecek. İsteyen her beş esporcunun takım kurarak katılabildiği aylık 30.000 TL ödüllü Zula Rekabet Turnuvası ile birlikte 512 takımın kıyasıya mücadelesi sonucu belirlenen en iyi takımlar, Zula Süper Lig’e çıkmak için play-off mücadelelerinde yer alacak.

Yapılan yeni düzenlemelerle, Zula Süper Lig’in daha uzun soluklu olması hedefleniyor.

Zula Süper Lig’de yer alan takımlar sponsorların ilgisini çekiyor

Haberin Devamı

Gerçekleştirdiği dev organizasyonlar ve dijital espor yayıncılığı ile bünyesinde barınan takımları taraftarlarıyla buluşturan Zula, kendisine görünürlük sağlamak ve espora yatırım yapmak isteyen sponsorların da ilgisini çekiyor.

YORUM YAZ