MENÜ

14 dakikası yerde geçti!

Kimilerinin yapılan faulleri çok abarttığını söylediği Neymar, şu ana kadar kupada sahne aldığı 4 maçın toplamında oyunun 14 dakika durmasına neden oldu. Bu süreçte 26 yaşındaki yıldız, 23 kez faulle durduruldu.

14 dakikası yerde geçti!

Brezilya’nın en önemli oyuncularının başında gelen Neymar, oynadığı futbolla büyük beğeni kazanırken, rakiplerinin zaman zaman yaptığı sert faullerin ardından yaptığı hareketlerle de farklı yorumlara sebep oluyor. Son olarak ikinci turdaki Meksika karşılaşmasında Layun’la girdiği ikili mücadele sırasında rakibinin kendisine faul yaptığını belirtip, acı içinde yerde kıvranan Neymar, çok konuşulmuştu. Kimileri ise tecrübeli futbolcunun hareketlerini abartılı buldu. Yapılan bir araştırmada 26 yaşındaki oyuncunun Rusya’daki kupa boyunca şu ana kadar 4 maçta bir türlü yerden kalkamaması sebebiyle oyunun toplamda 14 dakika durduğu tespit edildi.

Kalkması yarım dakika

Yani bu süreçte 23 kez faule uğrayan Neymar’ın ortalama olarak her seferinde yerden kalkması 30 saniye, yani yarım dakika aldı. Kupa tarihinde en çok faulü uğrayan Brezilyayı, Jairzinho (16 maç/64 faul). Neymar ise bu listede 9 maçta 41 faulle üçüncü sırada yer alıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ