MENÜ

10'da 10'a 458 Bin TL

Almanya Futbol Federasyonu, Euro 2012 Elemeleri'ni namağlup tamamlayan Milli Takım futbolcularını paraya boğdu. Mesut 458 bin alırken, hiç oynamayan yedek kaleci Tim Wiese 414 bini, 5 dk. forma şansı bulan Trasch ise 368 bin TL'yi cebine koydu

10'da 10'a 458 Bin TL

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin de yer aldığı A Grubu’nda elemeleri hiç mağlup olmadan
10 maçını da kazanarak tamamlayan Almanya Milli Takımı oyuncularını Futbol Federasyonu boş geçmedi... Bild Gazetesi, tüm karşılaşmalarda aday kadroya seçilen ve oynayan isimlerin, dağıtılan paradan en fazla payı alanlar olduğunu ifade etti. Başını kaleci Manuel Neuer’in çektiği kaptan Philipp Lahm, Thomas Müller, Holger Badstuber, Mesut Özil ve Lukas Podolski’nin bulunduğu ekibin her birine, 180 bin Euro (458 bin TL) verildiği yazıldı. Ay-Yıldızlılar dahil olmak üzere tüm rakiplerini devirmekle kalmayan, filelere 37 gol gönderen, kalesinde ise sadece 7 gol gören Almanlar’da en az oynayan bile kasasını doldurdu. İlk kez elemelerde teknik direktör Joachim Löw tarafından kadroya seçilen ve 3-0 kazandıkları Türkiye mücadelesinde sadece 5 dakika forma şansı bulan Christian Trasch, cebine 144 bin Euro (368 bin TL) koymayı başardı.

Haberin Devamı

Şampiyonluğun favorilerinden

Tabii sadece Christian Trasch değil Bayern Münih’te oynayan Neuer’in yedeği konumundaki Werder Bremen’in tecrübeli file bekçisi Tim Wiese, Panzerler’in kalesini korumamasına rağmen aday kadroya 9 kez seçildiğinden dolayı 162 bin Euro (414 bin TL) ile ödüllendirildi. Kamuoyunda paranın miktarıyla ilgili bir yorumda bulunumuzken, Milli Takım’ın İspanya ile birlikte finallerde şampiyonluk şansı en yüksek ekip olduğu vurgulandı.

YORUM YAZ