MENÜ

10 numara tekvandocu!

Dünyanın en iyi 10 tekvandocusu arasında yer alan Rukiye Yıldırım, 4 basamak daha yükselerek, 2016 Rio Olimpiyatı'na direkt katılmayı hedefliyor. Milli sporcu bunun için Dünya Şampiyonası'na her gün antrenman yaparak hazırlanıyor.

10 numara tekvandocu!

Dünya Tekvando Federasyonu’nun (WTF) olimpiyat puanlamasına göre en iyi 10 tekvandocudan biri olan Rukiye Yıldırım, ilk 6 sporcu arasına girerek, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na direkt gitmeyi hedefliyor. Yıldırım, Dünya Şampiyonası için Konya’da kamp yapıyor.

Son olarak 1. Olimpik Kategori Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandığını hatırlatan Yıldırım, “Rakiplerimin en iyileri Avrupa’daydı. Onları yenerek şampiyon oldum. Burada birinci olmam beni hem motive etti hem de çalışmalarımın güzel gittiğini gösterdi.

Şu anda büyük bir özgüvene sahibim. 1,5 ay sonra Dünya Şampiyonası var. Olimpiyatlardan önceki son dünya şampiyonası. İnşallah burada da başarılı olmayı ve bayrağımızı göndere çektirmeyi hedefliyorum” dedi.

“Yüzde 90 garantiliyorum”

Dünya Şampiyonası’nda madalya alması durumunda olimpiyatlara biraz daha yaklaşacağını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Dünyada en iyi 10 tekvandocu arasındayım. İlk 6’sı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na direkt gidecek. Katıldığım turnuvalarda derece yapabilirsem olimpiyatlara direkt gitmeyi yüzde 90 garantiliyorum. Önümdeki rakiplerimle aramda 40 puan var. Çok hırslıyım, her gün antrenman yapıyorum. İnşallah olimpiyatlara direkt gideceğim. Umarım orada da gerekli özveriyi gösterip, başarılı olurum. Bana inananları mahcup etmem.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ