MENÜ

1. Lig'in "Süper Final"i Pazar günü...

Elazığspor'un doğrudan Süper Lig'e yükseldiği ligde, mutlu sona ulaşacak ikinci ekip Pazar günü oynanacak Çaykur Rizespor-Akhisar Belediyespor maçıyla belli olacak.

1. Lig'in "Süper Final"i Pazar günü...

TFF 1. Lig’de 33. haftanın ardından Elazığspor doğrudan Süper Lig’e yükselirken, mutlu sona ulaşacak ikinci ekip, Pazar günü oynanacak Çaykur Rizespor-Akhisar Belediyespor maçından sonra belli olacak.

Haberin Devamı

Elazığspor’un dün aldığı 2-1’lik Bucaspor galibiyetiyle doğrudan Süper Lig’e yükseldiği ligde, Elazığspor’la birlikte mutlu sona ulaşacak ekip Akhisar Belediyespor veya Çaykur Rizespor olacak. Akhisar Belediyespor’a galibiyetin yeteceği mücadelede, Çaykur Rizespor’un Süper Lig’e yükselmesi için mutlaka rakibini mağlup etmesi gerekiyor.

İlk 6 sıradaki ekipler belli oldu
İlk 2 sıradaki ekibin doğrudan Süper Lig’e yükseleceği TFF 1. Lig’de, ligi üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı sırada bitiren takımlar play-off mücadelesi yapacak.

Sezon sonunda üçüncü ile altıncı, dördüncü ile beşinci ekipler, birbirleriyle çift maçlı eleme sistemiyle karşılaşacak. Bu müsabakalarda galip gelen takımlar, tarafsız sahada tek maç eleme usulünde final müsabakası yapacak.
Finali kazanan takım, Spor Toto Süper Lig’e yükselecek 3. ve son takım olacak.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar Adanaspor, Konyaspor ve Kasımpaşa’nın play-off oynamayı garantilediği ligde Çaykur Rizespor veya Akhisar Belediyespor’dan birisi de play-off’ta yer alacak.

Düşme hattı
Lige veda eden İstanbul Güngörenspor ve Sakaryaspor’un ardından, düşecek 3. ekip, Cumartesi günü oynanacak maçların ardından belli olacak.

Ligde son dönemde aldığı başarılı sonuçlarla rakipleriyle puan farkını azaltan Giresunspor, son haftaya 36 puanla en yakın rakibi Karşıyaka’nın 2 puan gerisinde girdi.

Giresunspor ve Karşıyaka’nın dışında son maçlar öncesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un da matematiksel olarak düşme ihtimali bulunuyor. Karşıyaka ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un İzmir’de karşılaşacağı son haftada Giresunspor ise ligden düşmesi kesinleşen Sakaryaspor’a konuk olacak.

İhtimaller
Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında ligde kalmak için Gaziantep temsilcisine 1 puan yeterli olurken, bu müsabakayı kazanan ekip kesin olarak ligde kalacak.

Sakaryaspor-Giresunspor maçında Giresunspor’un puan kaybında Giresunspor lige veda edecek. Giresunspor’un Sakaryaspor’u yenmesi halinde, ligi Karşıyaka veya Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’la aynı puanda bitirme ihtimali bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu ihtimalde ligde kalan ekip averaj hesabıyla belirlenecek.

Giresunspor ile Karşıyaka ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor arasındaki maçlarda tarafların birbirlerine üstünlüğü bulunmadığı için olası puan eşitliğinde ligde kalacak ekip genel averaj belirleyecek.
Son maçlar öncesinde Giresunspor’un eksi 10, Karşıyaka’nın eksi 6 ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un da eksi 1 averajı bulunuyor.

AA

YORUM YAZ