MENÜ

1 Alex etmiyorlar

Sadri Şener'in başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana tam 26 yabancı oyuncu transferi yapıldı. Ancak bu isimlerin tamamının takıma sağladığı katkı, Alex'in Fenerbahçe'de yaptıklarının yanına bile yaklaşmıyor

1 Alex etmiyorlar

Yabancı transferi konusunda bir türlü hedefi vuramayan Trabzonspor, yıllardır aynı sıkıntıyı yaşıyor. Sadri Şener döneminde de bu sorun aynı şekilde devam ediyor. Zamanında Tetteh, Misse Misse, Salazar gibi 2. sınıf oyuncuların hiçbir katkı sağlamadan gittiği Trabzon’da, Şener döneminde de aynı tip transferler dikkat çekti. Faty Papy, Tjikuzu, Brozek Kardeşler ve Jebrin, bu dönemin fiyasko transferleri oldu. Bu 4 oyuncunun forma giydiği toplam maç sayısı sadece 16. Tabii ki faydalı olan isimler de var. Bunların başında Colman ve Alanzinho geliyor. Colman 175 maçta forma giyip 23 gol atarken, Alanzinho da 165 mücadelede 16 gol buldu.

Alex’e yetişemediler

Son 5 yılda takıma dahil olan 26 yabancı oyuncunun istatistikleri hiç de iç açıcı değil. Fenerbahçe’de 249 maç oynayıp 164 gole imza atan Alex takımına, Trabzonsporlu 26 yabancı toplamından daha fazla katkı sağladı. Trabzonspor’a gelip giden bu isimlerin toplam attığı gol sayısı ise sadece 110. Yani kişi başına düşen gol sayısı 4.23.

Bozhan Memiş

Haberin Devamı
YORUM YAZ