MENÜ

Murat Özyer: Mücadelemiz daha önemli

Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer, Beko Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes'i 77-70 yendikleri maçtaki mücadelenin, galibiyetten daha önemli olduğunu söyledi.

Murat Özyer: Mücadelemiz daha önemli

Murat Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Efes karşılaşmasının çok zor bir döneme denk geldiğini belirterek, "Anadolu Efes’e karşı, çok değer verdiğimiz ve ligin sıralamasını bire bir etkileyecek bir maç oynadık. Böyle zor günlerde sahaya giren herkesin en iyisini yapmaya gayret etmesi, Anadolu Efes galibiyetinden daha önemli bir değer" diye konuştu.
Anadolu Efes maçı öncesi bazı sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Özyer, şöyle devam etti:

"ULEB Avrupa Kupası’na erken veda ettiğimiz, Hawkins, Domercant ve Göksenin’in yokluğunda, Gordon’un cezalı olduğu, Cenk’e ise zatürre başlangıcı teşhisi konduğu bir dönemde Anadolu Efes’e karşı oynadık. Çok dar bir kısa rotasyonuyla bu maça hazırlanmak durumunda kaldık. Olabileceğin en kötüsü oldu ve tek uzun forvetimiz Markoishvili, henüz ilk çeyrekte 3. faulünü alarak, kenara geldi. Bence maçın dönüm noktası bundan sonra oldu. Ergin Ataman, B planına geçti ve bu planını da çok başarılı bir stratejiyle kurduğu için, Anadolu Efes’i hem hücumda hem de savunmada, kontrol etmeyi başardık. Herkesin düşündüğünden farklı bir skor elde ettik."

Ergin Ataman’ın sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın sayılı başantrenörlerinden olduğunu vurgulayan Özyer, "Elindeki kadroyu en iyi şekilde değerlendirme becerisine sahip bir antrenör. Bence bu maçın kazanılmasında büyük rolü var" ifadelerini kullandı.
Özyer, sarı-kırmızılı taraftarların yaklaşık 10 bin kişiyle kendilerine verdiği desteğe dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Galatasaray’da sıkıntılı günler olsa da kadro anlamında, herkesin birbirine inanmaya devam etmesi, değişik bir sinerji ortaya çıkardı. Bu sezon en kalabalık maçımızı oynadık. Taraftarların böyle bir günde oraya 10 bin kişiyle gelmeleri, takımın da böyle bir atmosferde geri adım atmasının önüne geçti. Artık önümüzde hedef olarak sadece Beko Basketbol Ligi kaldı. Sezona bambaşka bir takımla başlamıştık, farklı bir takımla devam ediyoruz. Bu takım, yeni oyuncularıyla, eksiklerin dönmesiyle hedefe ulaşacaktır. Bu yol, kolay bir yol değil. Taraftarımız ve camiamızın desteğiyle mutlu sona ulaşabiliriz."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ