MENÜ

Yok böyle başkan

Kulübü 2. Lig'den aldı, Süper Lig'e taşıdı. Kısıtlı bütçelerle yola çıktı. Amatör ruhla kurumsallaşma adına büyük işler yaptı. Çoğu futbolsever onu tanımıyor. FANATİK de Akhisar Başkanı'nı size tanıtıyor. Karşınızda Hüseyin Eryüksel...

Yok böyle başkan

“Herkes uzman olduğu alanda çalışıyor. Başarımızın sırrı bu. Hocamız ve yöneticilerimiz görevlerini yapıyor. Benim tanınıp, tanınmamam önemli değil. Hedefimiz; Ligde kalıcı olmak, çıtayı her sezon yükseltmek”

19 Haziran 2009 yılından bu yana Akhisar Belediyespor’un başkanı... Takımı 2. Lig’den aldı, Süper Lig’e taşıdı. Kısa sürede önemli işlere imza attı. Kısıtlı bütçelerle kulüp yönetmesinin yanı sıra amatör ruhla da devlerin çok geç kaldığı kurumsallaşma adına büyük yol aldı. Uzun süredir Ege ekibinin başkanı ama kimse onu tanımıyor. Bırakın tüm Türkiye’deki futbolseverleri, Akhisar’da bile zor tanınıyor. Takımın kötü gittiği dönemlerde teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun arkasında durdu. Kötü günde ekibine sahip çıkan, devlere karşı aldıkları zaferlerde ise kamera konuşmayı kabul etmeyen Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel’e telefonla ulaştık. Sorulara yine mütevazı yanıtlar veren Eryüksel, şunları söyledi:

İşte kulübün bütçesi

“Biz bu şekilde başarılı olduk. Benim ya da diğer yönetici arkadaşların gündemde olması başarıyı getirmez. Biz amatör ruhluyuz ama işi bilenlere emanet ediyoruz. Hocamız ve yönetici arkadaşlarımız üzerine düşen görevleri yapıyor. Herkesin sorumlulukları var. Diğer kulüp başkanları kadar bilinirliğimin olmadığı doğrudur. Her işin profesyonelleri önde olmalıdır. Sahada biz yokuz, futbolcular ter akıtıyor. Geçen sene sponsor ve federasyondan alınan primlerle birlikte 30 milyon TL’lik bütçeyle mücadele ettik. Bu sezon da bu paralarla ligde yer alıyoruz.”

‘Onun yokluğunu hissetmeyiz’

“Gekas takımda kalsaydı, dengeleri bozardı. İstediği paraları veremezdik. Şu ana kadar onun eksikliğini hissetmedik. Umarım böyle de devam eder. Niasse gibi genç bir futbolcuyu kazandık. Transferin son saatlerine yetiştirebildik ama takıma müthiş katkı sağladı. Borcu olmayan kulüplerden biriyiz. Mali yapımızla birlikte sportif başarılarımızla da konuşulmak istiyoruz. Hedefimiz; Süper Lig’de kalıcı olmak, çıtayı her sezon yükseltmek. Futbol dışında basketbol ve güreş takımlarımızla önemli hedeflerimiz var. Günü değil geleceği de düşünüyoruz. Stat olayını çözmemiz halinde güzel günler bizi bekliyor.”

‘Banka müşterisiyim!’
Akhisar’da bir bankada yaşadığı olay forumlarla konuşulmaya başlayan Hüseyin Eryüksel, konuyla ilgili fazla yorum yapmak istemese de, yaşadığı diyalog şöyle: Eryüksel bankada bekleme koltuğuna oturur. Sırasının gelmesini bekler. Biri, “Ben sizi tanıyorum ama nereden olduğunu çıkaramadım” deyince, “Ben bu bankanın devamlı müşterisiyim oradan tanıyorsunuzdur” karşılığını verir. Süper Lig’de 18 söz sahibi isimden biri olan
Eryüksel, Akhisar’ın başkanı olduğunu söylemek gereksinimi duymaz.


Sedat Hardal

Haberin Devamı
YORUM YAZ