MENÜ

YKS sonuçları açıklandı | YKS sonuçları öğren (Yükseköğretim Kurumları Sınavı Sonuçları)

2 milyondan fazla adayın beklediği YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilirler. YKS sonuçlarına haberimizdeki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Peki YKS sonuçlarının ardından tercihler ne zaman ve nasıl yapılacak?

YKS sonuçları açıklandı | YKS sonuçları öğren (Yükseköğretim Kurumları Sınavı Sonuçları)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde toplam üç oturumda düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sonuçlarını açıkladı.

Haberin Devamı

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek ve adaylar sınav sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebiliyorlar.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

Adayların sonuç belgesinde olması gereken bilgiler:

- Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı,

- Birinci oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı ve başarı sırası,

- Varsa Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) puanları ile başarı sıraları,

- Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP),

- Yerleştirme puanları ve başarı sıraları.

Tercihler ne zaman yapılacak?

ÖSYM’nin bilgi amacıyla yayınladığı ‘2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları’ ön kılavuzuna göre, üniversite adayları 7-14 Ağustos’ta tercih işlemlerini tamamlayacaklar.

Haberin Devamı

Adaylar tercihlerini, T.C kimlik numarası ve şifreleriyle https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek. Bunun dışında posta, fax, e-posta gibi herhangi bir yolla ÖSYM’ye yapılan tercihler geçerli sayılmayacak.

Bu işlemler tamamlandıktan sonra adaylar, tercih süresi içinde aynı adresten tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Yerleştirme sonuçlarıysa https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden duyurulacak. ÖSYM’nin ön kılavuzunda tercih sonuçlarının ne zaman duyurulacağıyla ilgili bir tarih belirtilmiyor.

Önlisans ve lisans için kaç puan almak gerekiyor?

YKS sonuçları sonrasında adayların tercih süreci başlayacak. Peki kimler ön lisans, kimler lisans tercihinde bulunabilecek?

Önlisans programlarını, 2018-TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebilecek.

Lisans programlarından tercih yapabilmek içinse AYT’den180 ve üzerinde puan alma koşulu bulunuyor.

YORUM YAZ