MENÜ

Yıldırım için hukuk savaşı

F.Bahçe Başkanı'nın avukatı Bayraktar, AYM dışında yargılanmanın yenilenmesi talebinde bulunacaklarını açıkladı.

Yıldırım için hukuk savaşı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Şike Davası’nda itirazını reddettiği Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın avukatı Köksal Bayraktar, yeni deliller ve olayların ortaya çıkması sebeplerine dayanarak yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunacaklarını açıkladı.

FBTV’de yayınlanan programa telefonla bağlanan Bayraktar, Şike Davası’nda verilen kararların Yargıtay’da onanmasının ardından devam eden hukuksal süreci değerlendirdi. Yaklaşık 3 ay önce adil yargılama yapılmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurularının sonucunu beklediklerini anlatan Bayraktar, aynı zamanda yargılanmanın yenilenmesi talebinin hazırlığı içinde olduklarını ifade ederek, “Üçüncü bir yolumuz var. Bunun hazırlığı içindeyiz. Bu da yargılamanın yenilenmesi yolu. Böyle bir yol da ceza mahkemesi usulünde var. Dolayısıyla yeni deliller ortaya çıkmıştır, yeni olaylar ortaya çıkmıştır. Önümüzdeki günlerde hukuk savaşımız devam edecek” dedi.

Bayraktar, Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun cezanın infazını durduran bir unsur olup olmadığı yönündeki soruya, “Cezanın infazıyla ilgili Sayın Cumhuriyet Savcısı’nın vereceği karara bağlı. Erteleyebilir. Anayasa Mahkemesi’ne müracat, infazı geri bıraktırmaz, ama Anayasa Mahkemesi karar verdiğinde zaten verilmiş olan mahkumiyetle ilgili karar hemen esas mahkemesine taşınacaktır, böyle bir imkan var. O da infazı çok etkisiz hale getirecektir” diye cevap verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir süre önce karşılıksız bir çek için itiraz yoluna başvurduğunu ifade eden Bayraktar, “Ama Türkiye’de 15-20 milyon kişinin dakika dakika takip ettiği, önem verdiği olayı itiraza elverişli görmüyor. Bu bana göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yanlış bir kararıydı" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin yapılan bir hatayı telafi edeceği ümidini taşıdığını vurgulayan Bayraktar, şunları söyledi:

“Bizzat bir siyasetçi söyledi, ‘Türkiye’de kumpaslar kuruldu’ dedi. Başka siyasetçi ’Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri’ni kaldırarak tarihsel görevimizi yapıyoruz dedi. Daha sonra ceza usul kuralları değişti. Önceki yıllardaki haksızlıkları tamir için. Telefon dinlemeleri, tek bir sulh ceza hakiminin kararına bağlıyken, şimdi bir ağır ceza mahkemesinin 3 hakiminin birden oybirliğiyle vereceği karara bağlı. Demek ki o kadar büyük haksızlıklar oldu ki Türkiye’de bu usül kuralları değiştirme mecburiyeti oldu. Ümidim odur ki Anayasa Mahkemesi yapılan bir hatayı böylece telafi edecektir.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ