MENÜ

Yelkende yoğun program

Türkiye Yelken Federasyonu'nun nisan ayı faaliyet programı yoğun bir şekilde devam ediyor. İtalya'da devam eden Garda Optimist Meeting'in yanı sıra bu ay 3 farklı uluslararası yarış daha yapılacak.

Yelkende yoğun program

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, İtalya’da 16 Nisan’da başlayan ve yarın sona erecek Garda Optimist Meeting’in ardından milli sporcular, ISAF World Cup Hyeres, Techno 293 Avrupa Şampiyonası ve 420 CIMA Dostluk Kupası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Fransa’da yarın başlayıp 26 Nisan’da sona erecek ISAF World Cup Hyeres’te, Cem Duman’ın antrenörlüğünde, RS:X sınıfından Dilara Uralp, Simla Çilingiroğlu, Pamir Saçkan, Jonas Can Şendil ve Ertuğrul İçingir mücadele verecek. Kupada, Laser Standart sınıfında Saffet Onur Bilgen, Güney Can Kaptan ve Mustafa Çakır, antrenörlüğünü Giedrius Guzys’un yaptığ Laser Radial sınıfında ise Pınar Kaynar, Ecem Güzel, Nazlı Çağla Dönertaş yelken açacak.

Haberin Devamı

Çalışmalarını, antrenör Serhan Balcı ile yürüten Onur Cavit Biriz, Özgür Can Doğan, Derin Günenç, Cihan Özdemir, Murat Bora Erkoç, Bora Şen ve Ayşe Beliz İnce’den oluşan milli takım ise İtalya’da yarın başlayıp 27 Nisan’da sona erecek Techno 293 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek . Fransa’da 21-27 Nisan’da düzenlenecek 420 CIMA Dostluk Kupası’nda Şazi Kerem Balanlı, İbrahim Balanlı, Doruk Taneli, Bora Kütük, Serra Pelin, Lalin Taşa, Leyla Şenocak, Aylin Tezol madalya arayacak. Milli takımın antrenörlüğünü Ateş Çınar yapıyor.

İtalya’da devam eden Garda Optimist Meeting’de mücadele veren milli takımda ise Begüm Özüm Böke, Yağmur Özcan, Okyanus Arıkan, Emre Yılmaz, Sabri Kerem Erkmen, Tuğçe Subaşı, İsmail Arda Aslan, Ali Çobanoğlu, Atıl Api, Berk Demirkıran, Armağan Tıhmınlıoğlu, Ece Asya İkizler ve İlayda Veziroğlu bulunuyor. Optimistçilerin antrenörlüğünü Tamer Başlığ yapıyor. Açıklamada, Federasyon Başkanı Serhat Belli’nin, "Olimpiyatlara giden yolun yurt dışı kampları ve kliniklerden geçtiğinin bilincindeyiz. Organizasyonlara, imkanlarımız dahilinde gelecek vadeden sporcularımız ile katılıyoruz" ifadeleri de yer aldı.

YORUM YAZ