MENÜ

Yardımcı başrol!

Abone Ol Google News

Taraftarların tribünde olmadığı bu sezonda, İstanbul'un devleri ile Trabzonspor da evde yok! Şartlar böyle devam ederse, yeni bir şampiyon bile çıkabilir ligde... Fakat takımlarımızdan daha formsuz bir grup var; Hakemler... Bu güzel oyunun 'yardımcı başrol oyuncuları', maalesef ligin en formsuzları!

Haberin Devamı

Ligimizde 11. haftayı geride bıraktık. Alanyaspor halen lider, İstanbul'un büyükleri de peşpeşe takipte. Karagümrük, Göztepe, Konya ve Antep'in istikrarı sürüyor. Son şampiyon Başakşehir, kâbus gibi başlangıcı unuttu. Trabzonspor, Abdullah Avcı ile 3 haftayı 7 puanla kapatıp tırmanışını sürdürüyor. Puan cetveline bakarak şundan eminim; Rize, Erzurum, Kayseri, Gençlerbirliği, Denizli ve Ankaragücü iki-üç yıl Süper Lig'de, bir-iki yıl Birinci Lig'de olacak. Gidecekler, gelecekler yani! Çünkü ne geçmişten aldıkları dersler var, ne de geleceğe dair umut ışığı.

Önümüzde koşulacak daha çok yol var. Fakat 'pandemi koşulları' altında oynanan bu sezon, bize çok farklı sonuçlar vaat ediyor. Mesela; geride kalan 11 haftada 'iç sahada' en çok kazanan takım hangisi? Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor mu? Hayır! Karagümrük... Sonrasında da Alanya geliyor.

Haberin Devamı

Peki devler; taraftarlarından yoksun evlerinde ne yapmışlar?

İç saha puan cetvelinde 3. olan Galatasaray; 6 maçının sadece 3'ünü kazanmış, 18 puanın 7'sini kaybetmiş. 13. olan Fenerbahçe; 5 maçta 7 puan toplamış. 7. olan Beşiktaş; 5 maç, 3 galibiyet, 1'er beraberlik ve yenilgi. 14. olan Trabzonspor ise 6 maçta 11 puan kaybetmiş.

Taraftarı yokken evde bulamadığımız büyükler misafirlikte nasıllar? Dış saha puan cetvelinde zirve Fenerbahçe'nin... (6 maç, 5 galibiyet, 1 beraberlik) 2. Galatasaray... (5 maç, 4 galibiyet, 1 yenilgi) 5. Beşiktaş... (5 maç, 3 galibiyet, 2 yenilgi) 9. Trabzonspor... (5 maç, 1 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi)

Tablo ortada.. Ve şartlar böyle devam ederse, Süper Lig'de 7. şampiyon çıkabilir. Alanya bu yarışı forse edebilir. Normalde de 'pandemi koşulları'nda mücadele eden Başakşehir bir kez daha şapkadan tavşan çıkartabilir.

Devlerin, taraftarsız tadı tuzu yok; Bu gerçek... Tamamen sportif düşüncelerimizle yapıyoruz tüm bu çıkarımları; Bu da gerçek. Fakat bu oyunun bir de 'yardımcı başrol oyuncuları' var: Hakemler.. Ve maalesef en formsuz olanları onlar. Her maç, bir başka 'kural kitabı'na göre yönetiliyor sanki! Sahada 'adalet' dağıtmakla yükümlü olan hakemler, 'benim adaletim' diyorlar! Ve olan onlara değil, Serdar Tatlı'ya oluyor. Tanıdığım, sevdiğim, Dünya'nın en dürüst adamlarından biri olduğuna inandığım Serdar Tatlı maalesef bu yönetimleri, bu tartışmaları ve bu hakaretleri hak etmiyor.

YORUM YAZ