MENÜ

Yalan dünya!

Abone Ol Google News

Adam elinde kocaman bir bıçak ile camiye girer ve seslenir; “Ey cemaat... İçinizde Müslüman var mı?” Korkudan herkes susar. Sadece ihtiyar bir amca güçlükle ayağa kalkar ve cevap verir; “Ben varım evladım...” Bıçaklı adam, amcayı camiden çıkarır, biraz ötede bağlı olan koyunun yanına götürür. “Amca, bu benim adağım. İslami kurallara uygun kesmek istiyorum. Bu yüzden seni çağırdım.” Amca alır bıçağı eline ve koyunu kesmeye başlar.

Haberin Devamı

Ancak yaşlı ve güçsüz olduğu için kesimi bitiremez, “Evlat git camiden birini daha çağır” der. Adam elinde kanlı bıçak ile yeniden camiye gider ve seslenir; “İçinizde başka Müslüman var mı?” Adamın yaşlı amcayı öldürdüğünü düşünen cemaatten çıt çıkmaz. Bütün cami, vaaz veren imama döner. İmam kısa ve net konuşur; “Ne bakıyorsunuz muhteremler! İki rekat namaz kıldırdık diye müslüman mı olduk!”

★★★

İki gol atan çocuğu yıldız ilan ediyoruz, kaçırdığında ise etmedik laf bırakmıyoruz. Bir şarkı söyleyen sanatçı oluyor. Magazin gündeminden düşmüyor. Şarkıcı ile sanatçı arasındaki farkı bilmiyoruz. Bir deprem oluyor, her kanalda bir sürü uzman beliriyor. Sallanmasak, bu adamları sallayan yok ne yazık ki! İki maç kazanan Alex Ferguson, iki çalım yapan Maradona, iki cümle karalayan şair, iki aptalca video hazırlayan fenomen oluyor. Var böyle sahte yıldızlar, sahte sanatçılar, sahte kabadayılar! Payımıza düşeni yaşıyoruz! Başlığa bakıp yazıyı okumadan yorum yapan, hakaret eden sanal dünya kalemşörleri var. Akıllı telefonlar kullanıyorlar, ama akıllarını kullanmıyorlar.

Haberin Devamı

★★★

Sözün özü... Sahte hayatlar yaşanıyor artık.. Gerçekler ile yüzleşildiğinde, öylece kalınıyor! Bütün değerlerimiz, bir kağıt mendile dönüşmüş sanki; kullanıp atıyoruz. Yazık ediyoruz...

YORUM YAZ