MENÜ

Transfer biterken...

Abone Ol Google News

Aslında varolmayan ama adet yerini bulsun diye söylediğimiz devre arası bitti, farkına varamasak bile ikinci yarı başladı. 5 Ocak'ta başlayan 'ara transfer dönemi' dün sona erdi. Yani takımlarımız sezonu, bugün itibarıyla sahip oldukları futbolcularla bitirecekler. Bugün mevcut kadrolar üzerinden şampiyonluk yarışı veren takımlarımızı değerlendirelim.

Haberin Devamı

Öncelik Lider'de. Sezon başı gibi bu dönemin de flaş ekibi oldular. Mesut Özil başlı başına bir olay. Osayi ilk maçında, bu takımın önemli bir parçası olabileceğini gösterdi. Szalai, beklentilerin üzerinde çıktı. İrfan Can Kahveci oyunun seyrini değiştirebilen bir yıldız. Bu transferin, bir de psikolojik yanı vardı. Fenerbahçe bu anlamda da ezeli rakibine önemli hasar verdi.

Beşiktaş iki transfer yaptı. İlki; Cenk Tosun... Formasını giyerken de Ada'ya giderken de Beşiktaş'a kazandırmıştı. İngiltere'de aradığını tam olarak bulamadı, ancak taş yerinde ağırdır. Aboubakar ile havadaki gol sevinçlerini sıkça izleyeceğimizden eminim. Bir de Bilal Ceylan alındı, sağ bek. Ancak Rıdvan'ı kaybetti Beşiktaş... Çarşamba-pazar trafiğinde bu tip sakatlıkların arkası da gelebilir. 8-10 numara arası bir yaratıcı oyuncu ile sağ öne bir takviye daha yapılmalıydı bence. Bakasetas, çok önemli bir hamle oyuncusu olabilirdi mesela.

Haberin Devamı

Galatasaray Yönetimi'ni anlamak zor. Fatih Terim her dönem 'Onyekuru' diyor, yönetim ısrarla almıyor, kiralıyor. Uçaktan indi, maçı aldı yine. Üstelik ısrarla seni istiyor adam, yani bütün kozlar elinde. Bütün mesailerini İrfan için harcadılar; bu arada yeni transferleri yine son dakikaya bıraktılar. Mohamed ile Yedlin bir gün önce, Gedson dün geldi. Galatasaray bugün Başakşehir, hafta sonu Fenerbahçe ile oynayacak. İki maç da yarış için hayati önemli ve bu takviyeleri kullanma olasılığınız çok az. Allah'tan Muslera var. En büyük transfer O.

Sessiz ve derinden geliyor Fırtına... Abdullah Avcı ile muhteşem bir çıkış yakaladılar. Avcı; savunma sorunlarını eldekilerle çözmüştü. Berat Özdemir ile orta sahaya çeki-düzen verdiler, Bakasetas ile takımın hücum gücünü artıracakları kesin. Ve yıllardır Bundesliga'da oynayan, 2021'i kafasına koyan Yunus Mallı... O Trabzonspor'un, Trabzonspor O'nun şansı olabilir.

Şunları da unutmayalım: Şampiyonluk yolu Hatay'dan Antep'ten Alanya'dan geçer. Kovid-19 ile sakatlıklar ise gizli rakipler...

YORUM YAZ