MENÜ

Sorunumuz güven!

Abone Ol Google News

Bir gün fareler bir araya gelirler ve başlarına musallat olan bir kediden kurtulma planları yaparlar. Pek çok fikir öne sürülür. Hiçbiri kabul görmez. Tartışmalar sürüp giderken, genç bir fare söz alır ve kedinin boynuna bir çan asmayı önerir. Böylece kedi, kendilerine yaklaşırken farkına varacak ve kaçabileceklerdir.

Haberin Devamı

Bu öneri, bütün fareler tarafından alkışlarla onaylanır. Bu arada bir köşede sessizce onları dinlemekte olan yaşlı bir fare ayağa kalkar. Önerinin çok zekice olduğunu ve başarılı olacağından hiç kuşkusu olmadığını belirtir. “Fakat” der ve devam eder: “Kafamı şu soru kurcalıyor: Çanı kedinin boynuna ‘kim’ asacak?”

Her işte planlı-programlı yürümek önemlidir. Ancak iyi bir plan yapsanız bile, o planı uygulayamazsanız, tüm çabalarınız nafiledir.

Kulüpler Birliği Vakfı, dün Futbol Federasyonu Başkanı ve MHK Başkanı biraraya geldiler; son dönemde yaşanan ortak sorunları değerlendirdiler. Sonuçta; kulüp başkanlarının ana isteği şu oldu: “Yıpranmış, tecrübeli hakemleri değil; genç hakemleri istiyoruz...” Kulüp başkanlarının planları bu...

Haberin Devamı

Peki bu, nasıl olacak?

Sezonun ilk yarısını geçmişiz. Artık her maç, adeta el yakıyor! 7-8 takım şampiyonluk, 7-8 takım küme düşmeme mücadelesi veriyor. Hâl böyleyken... Bir genç hakem, bir hatalı karar verdiğinde, kulüp başkanları konuşmayacak mı? Ya da “Olur böyle şeyler. Hangimiz hata yapmıyoruz ki!” diyecek mi?

Diyeceklerse ne alâ... Ama kafama takılan soru şu: “Şimdi neden böyle düşünüp böyle konuşmuyorlar?”

Sorun, yaşlı-genç, tecrübelitecrübesiz değil... Sorun; güven sorunu... Federasyon, hakemler ve kulüpler birbirlerine güvenmedikleri sürece hiçbir şey değişmeyecek.

YORUM YAZ