MENÜ

Şeytan üçgeni!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarih; 10 Ağustos 2002... Sezonun henüz ilk haftası... Beşiktaş, 100. Yılı’nın ilk resmi maçında, Bursaspor’a konuk oluyor... Merkez Hakem Kurulu, FIFA kokartlı Metin Tokat’ı görevlendiriyor. Maç 2-2 sona eriyor.
O dönem Beşiktaş Başkan Yardımcısı olan Yıldırım Demirören; maçın ardından isyan ediyor: “Hırsız... Puanımızı çaldı...”
Bahsettiği kişi, Metin Tokat!
Aynı zamanda Hakemler Derneği Başkanlığı görevini de yapan Metin Tokat; kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle Yıldırım Demirören’i mahkemeye veriyor ve 50 bin TL’lik tazminat davası açıyor.
Tokat; bu davayla yetinmiyor. Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu’na da Yıldırım Demirören’in cezalandırılması konusunda talepte bulunuyor.
Bu esnada İstanbullu hakemler de Tokat’ın yanında duruyor. O güne kadar antrenman için kullandıkları İnönü Stadı’nı terk ediyorlar ve idman için Kasımpaşa Stadı’nı kullanmaya başlıyorlar...

TFF Hukuk Kurulu, Yıldırım Demirören’i suçlu buluyor ve 15 gün hak mahrumiyeti cezası veriyor. Dönemin TFF Başkanı Haluk Ulusoy ise Metin Tokat’tan açtığı hakaret davasını geri almasını istiyor. Metin Tokat, “Ben, Hakem Derneği Başkanı olarak bir camiayı temsil ediyorum, davamdan vazgeçmem mümkün değil” yanıtını veriyor.
Tarih 1 Ocak 2003... Ulusoy’un halen başkanlığını yaptığı TFF; davasını geri almayan Metin Tokat’ın FIFA kokartını söküyor. Tokat’ın 23 Nisan 2004’te Hakem Derneği Başkanlığı’na tekrar aday olması engelleniyor. Mart ayında ise mahkeme sonuçlanıyor ve Tokat hem hakaret davasını hem de 50 bin TL’lik tazminatı kazanıyor.
Tokat hakemliği bıraktığı 22 Ocak 2006’daki son maçına kadar; bir daha Beşiktaş maçına çıkamıyor. Hakemliği bıraktığı gün ise şu açıklamayı yapıyor:
“Türk hakemliğine en çok zarar veren kişiler Bülent Yavuz ve Haluk Ulusoy’dur...”
Hakemliği bıraktıktan sonra Milliyet gazetesinde yazmaya başlıyor Tokat... Fakat Milliyet’in Demirören grubuna geçmesiyle Milliyet’teki yazılarına da son veriliyor.
Metin Tokat; Yıldırım Demirören’le girdiği polemik ve hukuki süreci sonucunda;
Önce FIFA kokartını... Sonra Hakemler Derneği Genel Başkanlığı’nı... Ardından hakemliğini...
En nihayetinde de Milliyet gazetesindeki yorumculuk işini kaybediyor.

Tarih; BUGÜN...
Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Fedarasyonu Başkanı...
Metin Tokat; Merkez Hakem Kurulu Üyesi...
Bülent Yavuz; TFF Başkan ve Yönetim Kurulu Danışmanı...

Siz halâ “Ali Palabıyık beni yaktı”, “Bülent Yıldırım seni çarptı” diyorsunuz.
Pes!

YORUM YAZ