MENÜ

Sarvan'a mektup

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gol yenilmişse kaleci, gol atılamamışsa santrfor hatalıdır. Yenilmişseniz bu takım teknik direktör kurbanıdır! Oysa ki bu filmin başrol oyuncusu, elinde ‘düdük’ taşıyan adamdır.

Yan tarafta da göreceğiniz gibi; 9 lig maçından bir hakem çıkartamadık kürsüye... Çünkü yoktu. Her karşılaşmada en az bir temsilcimiz görev aldı. Sorduk, soruşturduk, bir tanesi bile ‘şu olur’ diyemedi.
Futbol; 11’er kişiden oluşan iki takım, bir top, 1 orta, 2 yardımcı ve 1 dördüncü hakemin varlığıyla oynanabilen bir oyun...
Yani hakemler de en az futbolcular kadar oyunun bir parçası...

Kaleci Volkan Demirel elinden kaçırdığı bir topla Fenerbahçe’nin gol yemesine neden olduğunda taraftar yuhluyor, yöneticiler azarlıyor.
Santrfor Ümit Karan bom boş pozisyonda topu dağlara taşlara diktiğinde ‘istenmeyen adam’ ilan ediliyor.
Teknik direktör Yılmaz Vural, kendisiyle konuşmadığı için hakeme “Sen Allah mısın kardeşim” diyor ve 3 hafta ceza alıyor.
Saha içinde bir tarafın mensubuysanız, ödül ve ceza yönetmeliği acımasızca işliyor.
Peki ya tarafsız olan hakemlerimize ne oluyor!

Bir hakem düşünün...
Galatasaray-Trabzon maçında Lincoln’ün bayrak direğiyle yaptığı Samba’yı tüm dünya görüyor, bir tek o görmüyor. 4. hakem Tolga Özkalfa uyarıyor, buna karşın yine de sarıyı gösteremiyor.
Bir başka hakem düşünün...
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi oynanıyor. Sahada kıran kırana bir mücadele... Cisse, Uğur’un arkasında duruyor. Uğur düşüyor, Cisse sararıyor. Aynı Cisse, esaslı bir sarı kart daha görüp kızarıyor.
İki olay, iki farklı karar...
İşin acı tarafı şu: İki maçı da Bünyamin Gezer yönetiyor.

Bir hakem düşünün...
Ceza alanındaki bir karambolde ‘siyah renkli bir elin’ topla temasını yakalıyor ve penaltıyı çalıyor!Sonra sahadaki en beyaz adamı karşısına alıp sarı kartını çıkartıyor. Sonra ‘Beyaz Adam’ esaslı bir ikinci sarı kart görüp oyundan atılıyor.
O maç Galatasaray-Hacettepe...
O hakem Süleyman Abay...

Kayserispor-Trabzonspor maçında faul yapan adam lehine penaltı çaldı Halis Özkahya... Gol olmayan golü verdi yardımcısının bayrağıyla...
Sivasspor-Gaziantepspor maçı, 19 Mayıs gösterileri gibiydi! İlk düdükte sağa, sonra sola, sonra öne, sonra arkaya...

Merkez Hakem Kurulu Başkanımız Oğuz Sarvan’ın dikkatine;
Yukarıdaki tüm olay ve kişiler, tamamen gerçek hayattan alınmıştır...

YORUM YAZ