MENÜ

Sahte dostluklar!

Abone Ol Google News

■ Bir zamanlar komşular birbirine maç izlemeye giderdi. Galatasaraylı ev sahibi, Fenerbahçeli misafiri gücenmesin diye galibiyet sevincini yaşamaz, misafirleri gittikten sonra da iş işten geçmiş olurdu zaten.

Haberin Devamı

Dostluklarımız vardı bizim, her şeyden daha önemli olan...

■ Galatasaray’ın Neuchatel’i yendiği o efsane maçı hatırlıyorum mesela. Ya da Fenerbahçe’nin unutulmaz Bordeaux maçını. Tanju attığında Kadıköy’de, rahmetli Hüseyin attığında Florya’da başlardı zafer konvoyları.

Sevinçlerimiz vardı bizim ortak olan.

■ Fenerbahçeli Galip Kulaksızoğlu’ndan Galatasaray’a: “Oberle kardeşler hasta. Hasan da sakatmış. Eksik kadroyla karşımıza çıkmayın, maçı erteleyelim.”

Centilmenlerimiz vardı, eli öpülecek olan...

■ Galatasaraylı Ali Sami Yen’den Fenerbahçeli rakibine: “Sait yarın bizimle maçınız var. Hadi git ve dinlen...”

Başkanlarımız vardı, rakibini koruyup kollayan...

■ Hafta sonu bilmem kaçıncı Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynanacak. Belki Fenerbahçe bilmem kaç yıldır olduğu gibi yine kazanacak. Belki Galatasaray bilmem kaç yıl sonra Kadıköy’deki talihsizliğini kıracak. Şimdi lütfen 10 saniyeliğine durun ve samimi bir şekilde düşünün. Hangi sonuç, bu hikayeler kadar keyfinize keyif katacak?

Haberin Devamı

Sahi ne var o günlerden elimizde kalan...

★★★

21 Ekim 2015’te yazmışız yukarıdaki satırları... Bugün 17 Nisan 2019...

Can Bartu’nun vefatının ardından dostluk rüzgârları esmişti iki camia arasında. Can Bartulu, Metin Oktaylı tişörtlerle başlamıştı son derbi. Umutlanmıştık...

Ancak bir kırmızı kartlıkmış dostlukları. Bir faul, bir hakem kararına bağlıymış. Bir galibiyetmiş bütün mesele, ya da bir puanmış.

Şimdi ortalık yine yangın yeri. Seviye yerlerde... İki kulüpten de ‘kin dolu mesajlar’ geliyor peşi sıra.

Bence artık o ‘yalancı dostluk mesajları’nı vermeyin. Çünkü sahte belli ki duygularınız. Dostluğunuz bile sahte...

Susun lütfen...

Bırakın o eski günlerdeki ‘gerçek dostluklar’ bize kalsın. Bırakın Metin Oktay, Can Bartu rahat uyusunlar mezarlarında...

Susun, kirletmeyin tarihi...

SEMİH ÖZSOY'DAN SERT AÇIKLAMA

ABDURRAHİM ALBAYRAK'TAN OLAY İDDİA!

YORUM YAZ