MENÜ

Sahada kalmak!

Abone Ol Google News

Çocuk trafik kazası geçirmiş ve sol kolunu kaybetmiştir. Tıpkı sol kolu gibi; büyük bir judo ustası olma hayallerine de 10 yaşında veda etmiştir. Çaresizlik içinde oğlunu gözlemleyen baba, ülkenin en önemli judo ustasına giderek yardım ister. Çocuğa destek vereceğini söyleyen usta, bir gün sonraya idman koyar.

Haberin Devamı

Çocuk ilk gününde ilk hareketini öğrenmiştir ve usta bir hafta boyunca bu hareketi çalışmasını ister. Bir hafta geçer, 2 ay, 3 ay geçer. Aynı hareketi çalışmaktan sıkılan çocuk, ustasına sitem eder: “Bana başka hareket göstermeyecek misiniz?” Usta aynı sakinlikle cevap verir: “Aynı hareketi çalış oğlum. Zamanı gelince yenisine geçeriz.”

Usta ile çocuk, bu şekilde tam 10 yıl birlikte çalışırlar ve 10. yılın sonunda ustası, çocuğu; ülkenin en büyük turnuvasına yazdırır. Judonun temel bilgileri haricinde tek bir hareketi ustalıkla yapabilen çocuk hem şaşkındır hem ürkek... Turnuvada hiçbir şansının olmayacağını düşünmektedir, ancak hocasına saygısından ses çıkarmaz.

Turnuva başlar. Çocuk ilk tur, ikinci tur, üçüncü tur derken o tek hareketle tüm maçlarını kazanır ve finale yükselir. Finalde rakibi, ülkenin şampiyonudur ve buraya kadar şans eseri geldiğini düşünen çocuk, büyük bir rüyadan uyanması gerektiğini düşünmektedir. Final başlar ve çocuk o tek hareketi yaparak şampiyonu da devirir ve yeni şampiyon olur. Büyük zafer sonrası ustasına gider, “Tek kolum yok ve bildiğim tek hareket var. Nasıl şampiyon oldum?” Usta yanıtlar: “10 yıldır o hareketi o kadar çok çalıştın ki, artık yeryüzünde o hareketi senden daha iyi yapan kimse yok! Bu bir... İkincisi de o hareketin tek bir karşı hamlesi vardır; Onun için de rakibinin, seni sol kolundan tutması gerekir ki, sol kolun yok!”

Haberin Devamı

Hayatta hepimizin eksikleri var ve her şeye sahip olan insan kesinlikle yok... Önemli olan o eksiklere karşın vereceğiniz mücadele... Güçlü olan yönlerinizle eksiklerinizi tamamlayabilir, başarıya ulaşabilirsiniz.

Yeter ki pes etmeyin, mücadeleyi bırakmayın.

Hücumu iyi yapamıyorsan, savunmanı güçlendir, rakibine az şans ver... Savunmada iyi değilsen, hücumda çoğal, rakibini bunalt, çıkartma... Hem hücumda hem savunmada iyi değilsen de savaşarak yenil, yeter ki kaybetme...

Tüm bunları yapman için tek şart var: Sahada kal, takımını terk etme...

YORUM YAZ