MENÜ

Oh be! Derbi varmış

Abone Ol Google News

En büyük dostluklar, en büyük kavgalarla başlarmış.

Haberin Devamı

Doğru...

Bundan 6 ay önce Aziz Yıldırım ile Yıldırım Demirören’i bir arada göremezdiniz. Fakat yaşanan acı süreç, özgürce yaşadıkları günlerde birbirlerine ‘merhaba’ bile demeyen Yıldırım ile Demirören’i barıştırdı. Demirören’in Metris ziyaretiyle esmeye başlayan dostluk rüzgârları, önceki gece İnönü Stadı’nın çimenlerine kadar ulaştı.
Aslında bu dostluk rüzgârının esmesinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun da payı vardı! TFF; derbiden bir gün önce sabah bilet alan Fenerbahçe taraftarlarına öğle saatlerinde “Deplasmana gidemezsiniz” dedi. Gerçi derbi günü “Gidebilirsiniz” mesajı göndereceklerdi, fakat, onlardan önce Beşiktaş camiasından anlamlı sözcükler edildi. Çarşı, Fenerbahçe taraftarını mabedine davet ediyordu; “Çarşı’ya gelin” diyordu.

Bundan 6 ay önce Beşiktaş taraftarı ile Fenerbahçe taraftarını da bir arada göremezdiniz. Fakat en başta da dedik ya;

En büyük dostluklar, en büyük kavgalarla başlar!

Derbi işte böyle bir havada başladı.

Haberin Devamı

Yoksa Fenerbahçe taraftarı maçın hemen başında kapıyı kırarak futbol oynanan bölümden İnönü’ye girer ve hiçbir olay çıkmadan kendi tribününe yerleşebilir miydi?

Yıllar sonra bir derbi, olaylarından çok futboluyla konuşuluyorsa; emeği geçen tüm başkanlara, tüm tutuklulara, tüm taraftarlara, tüm futbolculara ve elbette mükemmel bir yönetim gösteren Fırat Aydınus ile yardımcılarına sonsuz teşekkürler... Fakat sormadan geçmek de olmaz...

Yıllardır neredesiniz!

* * *

Şimdi Fenerbahçe taraftarına düşen büyük görevler var. İnönü’de nasıl ağırlandıysanız, Kadıköy’de öyle ev sahipliği yapmalısınız. Umarım gerek kalmaz, ama kalırsa da eğer, Çarşı’ya stadınızın en güzel yerini açmalı, kavgasız dövüşsüz bir rövanş için olması gereken her şeyi yapmalısınız.

* * *

Peki, alınan bu karar ne olacak?

20 yıldır bu dünyanın içinde olan biri olarak aklıma ilk gelen şey şu: Bu karar, sadece ve sadece Fenerbahçe-Trabzonspor ya da rövanşı için alındı. Geçtiğimiz yıl şampiyonluğu sonuna kadar hak eden iki kulüp arasındaki gerilimin, istenmeyen olaylara neden olacağı düşünülüyordu ve bu karar ortaya atıldı.

Belki bu karar sayesinde bu yılı olaysız bitireceksiniz. Fakat gelecek yıl ne olacak? Ya da daha sonrası...
Bu karara tamamen karşı olduğumu en baştan söylemeliyim, fakat, ille de ‘uygulayacağız’ diyorsanız, küçük bir önerimiz var. Sadece taraftarları değil, o kulübün yöneticilerini de göndermeyin ezeli rakiplerinin statlarına...
Çünkü Şeref ya da Protokol tribünlerinde, taraftarlar arasındaki kavgalardan daha çoğu yaşanıyor her zaman.. Ve bu taraftarları, diğerlerine karşı öfkeli hale getiren de o tribünlerde oturanlar değil mi?

YORUM YAZ