MENÜ

Oğuzhan beni döv!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zaandam’da doğdu. AZ Alkmaar’da futbola başladı. Bir Türk olmasına karşın Hollanda Genç Milli Takımları’nda kaptanlık yaptı. 16 yaşındayken, Arsene Wenger’in takımı Arsenal’e transfer oldu. Arsenal U18 takımında forma giydi. A Takım ile idmanlara çıktı. Arsenal U21 takımında düzenli forma giyerken... 2012’de Beşiktaş’a transfer oldu.
Aslen Trabzon’luydu, vatansever bir gurbetçi ailenin çocuğuydu. Alt yaşlarda Hollanda adına sahaya çıksa da; A Takımlar seviyesinde hiç düşünmedi; ‘Türkiye’ dedi.
Avrupa’da doğmuş büyümüş; futbol eğitimini Arsenal’de almış bir gurbetçi çocuğunun, Türkiye’ye adaptasyonu elbette kolay olmadı. Sıkıntılar da çekti elbette, ama pes edenlerden olmadı. Ve sonuç...

Onun kaptanı olduğu Beşiktaş, 2 yıldır Süper Lig’in şampiyonu... Avrupa’da yıllar sonra konuşulabilecek galibiyetlere, geri dönüşlere imza atıyor. Gencecik yaşta koluna taktığı pazubandın hakkını sonuna kadar veriyor. Ve çoğu alanda olduğu gibi, futbolda da değişmeyen kural işlemeye başlıyor: Başarılıysan, cezalandırılırsın!

26 yaşındasın. Artık ergen değilsin, biliyorum! Fakat, burası Hollanda değil Oğuzhan kardeşim! Yani iyi futbolcu olduğun için Hollanda’da seni bir Türk olarak kaptan yaparlar ama; Türkiye’de Türkiye Milli Takımı’nın vazgeçilmezi olmak istiyorsan, sadece iyi futbolcu olman yetmez asla!
Aklımın erdiğince öğütler vereceğim sana! Aşağıdakiler, kişisel fikirlerim değil, Türkiye’de yaşananların bir özetidir. Yani savunmam, savunamam yazdıklarımı!
Jübilene kadar Türkiye Milli Takımı’nda olmak istiyor musun? Cevabın ‘evet’ ise dikkatle oku canım kardeşim.

- İçine kapanık bir adamsın! Böyle olmaz... Yaşadığın malikanenin fotoğraflarını paylaş mesela! Zenginliğini herkese göster.
- 24 saat sosyal medyayı kullan. Su mu içiyorsun, tavla mı oynuyorsun, şort mu giyiyorsun. Göster bize. Yürü yani!
- Algı operasyonu diye bir şey var! Öğren!
- Dilim varmıyor, ama bir çoğuna yorumcu deniyor! Onlardan bul bir kaç tane... Ne yaparsan yap, seni destekleyecek türden olanlardan... Zorlanmazsın, çok var onlardan!
- Siyaset işin değil, biliyorum! Fakat siyasetçilerle fotoğraf çektir ve paylaş. Çok önemliymişsin gibi olur!
- Grup yap! Dur, dur! Yanlış anlama... Takım içinde grup kur demek istedim. Güçlü olursun, dokunamazlar!
- ‘Adamlık’ta özür dilemek yoktur, bunu sakın unutma! Ne yaparsan yap, özür dileme asla.
- Çok fitsin, futbolcu gibi! Olmaz... Biraz şişmanla, hafif bir göbek bırak.
- Bir gazeteci döv... Fedakârlığa hazırım! Döv beni! Davacı falan olmam yemin ederim. Benim dayak yemem teferruattır zaten, söz konusu Vatan’sa...

YORUM YAZ