MENÜ

Lafa değil, icraata bakın

Abone Ol Google News

İki arkadaş İnşaat Mühendisliği Fakültesi'nden mezun olur. Biri yurt dışına gider, diğeri ülkesinde memur olur. Bir kaç yıl sonra memur olan, arkadaşının yanına gider. Lüks, havuzlu bir malikanede ağırlanınca sorar; "8 bin Dolar maaşla, 1.5 milyon Dolar'lık malikaneyi nasıl alırsın?"

Haberin Devamı

Arkadaşı yanıtlar: "Şu köprüyü görüyor musun? Korkulukları 3 cm kalınlığında olacaktı. 2 cm olmasına göz yumdum!"

Aradan bir yıl geçer ve memur olan diğerini çağırır. Deniz kenarında bir yalıda ağırlanan mühendis sorar bu kez: "Sen 5 bin Lira maaşla 60 milyonluk bu yalıyı nasıl aldın?"

Arkadaşı yanıtlar: "Şu karşıdaki köprüyü görüyor musun?"

- Hayır!

Futbolda da vardır böyleleri; Hiç bir icraatları yoktur ama adı-namı vardır. Ya bir menacer tutmuştur elinden, uçurmuştur. Ya da 15 yaşındayken yetenekleriyle elde ettiği şöhreti sayesinde hiç bir icraat yapmadan yıllarca milyonlar kazanıyordur. Size geçen yıldan bazı istatistikler vereceğim ve ne söylemek istediğimi çok daha net anlayacaksınız.

Tolga Ciğerci dendiğinde dudak büküyorsunuz değil mi? Geçen sezon 26 maç oynamış, 2 gol atmış, 3 asist yapmış. Peki daha hücumcu olan Deniz Türüç? 26 maç, 3 gol, sıfır asist! Büyük transfer Rodrigues 26 maçta bin 713 dakika oynamış; 4 gol-4 asisti var. Ferdi Kadıoğlu, 23 maçta 903 dakika oynamış: 4 gol-4 asist! Tolgay Arslan'ın 13 maçta 1 asisti var sadece.. Ve Deniz, Tolga'dan; Rodrigues, Ferdi'den; Tolgay hepsinden çok kazanıyor!

Haberin Devamı

Ömer Bayram dendiğinde içiniz pır pır etmez değil mi? 29 maç, 1 gol, 10 asist... Büyük 10 numara Belhanda'ya bakalım bir de: 23 maç, 5 gol-2 asist! Adı büyük Lemina, 20 maçta ne gol atmış ne asist yapmış. Ya Taylan Antalyalı? 15 maç, 637 dakika, 1 gol-3 asist...

Oyundan alınınca Messi'ymiş gibi kapris yapan Lens'in 23 maçta 2 gol-3 asisti var. İhtiyar delikanlı Atiba'nın 30 maçta 6 gol-5 asisti...

Belhanda'nın gitmesiyle batmaz Galatasaray, Ömer ve Taylan ile ayakta durur. Tolgay gitti, Rodrigues gidiyor ve Deniz kesik; Fenerbahçe daha mı kötü geçen seneden? Bir ton para verip Lens ve gibilerini almayın artık! Kendi scout ekiplerinizi oluşturun, araştırın ve yeni Atibalar bulun.

Lafa değil, icraata bakın... Üzerinden geçmediğiniz hiç bir köprüye inanmayın!

YORUM YAZ