MENÜ

Koyun mu köpek mi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çoban, dağda otlattığı koyunlarını su içmeleri için dere kenarına indirir. Tam bu esnada, yoldan geçen çok pahalı bir cip durur. İçinden takım elbiseli bir adam iner ve çobanla sohbet etmeye başlar.

● “Çok koyunun var. Sana tam olarak kaç tane olduğunu söylersem, bir tanesini bana verir misin?” Çoban kabul eder. Adam, aracından bilgisayarını çıkartır, üzerinde ‘gizli’ yazan bir siteye girer. Kullanıcı ismi ve şifresini yazdıktan sonra, açılan siteye konumunu belirtir. Bir sürü teknik bilgi önüne çıkar. Bir çok tuşa basar ve sonunda çobana döner:

● “1586 koyunun var.” Çoban “Doğru” der ve bir koyunu alabileceğini söyler. Adam koyunu alır ve aracın bagajına koyarken, çoban seslenir:

● “Peki, ben senin kim olduğunu, ne iş yaptığını söylersem hem koyunumu hem de aracını verir misin?” Adam bakar, ‘elinde sadece bir kaval olan bu çoban, nereden bilecek’ diye düşünür ve kabul eder. Çoban ilk tespitini yapar: ● “Sen, Dünya Bankası’nda çalışan bir danışmansın!” Adam doğru cevap karşısında şok olur ve sorar: “Nasıl bildin?” Çoban üç maddede açıklar:

● “Birincisi; Ben çağırmadan buraya geldin... İkincisi; Benim zaten bildiğim bir şeyi bana söylemek için, benim olan bir şeyi istedin! Üçüncüsü; Bildiğin tek şey rakamlar, hayata dair hiç bir bilgin yok!” Üçüncü şık adamı çok rahatsız eder ve “Bunu da nereden çıkarttın” diye sorar. Çobanın yanıtı kısa ve nettir:

● “Çünkü köpeğimi aldın!”



Bir işi tam anlamıyla doğru yapmak istiyorsanız; her kademede doğru adamlarla çalışmanız gerekir. Bu tespiti, futbolumuz için yapacak olursak... Fatih Terim, Şenol Güneş, Aykut Kocaman, Rıza Çalımbay, Abdullah Avcı gibi futbolun içinden gelmiş, futbolu bilen ve kenar yönetimleri iyi olan teknik adamlarımız var. Gomis, Guiliano, Valbuena, Eto’o, Love, Negredo, Feghouli, Emre, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve adını buraya yazamadığımız çok sayıda kaliteli oyuncumuz var. Sahadaki paydaşlar yüzde 80 tamam, ama... Bir de futbolu yönetenler var. Futbolumuzu yöneten ceketlilerin ‘CV’lerine bakın lütfen... İş adamı var, petrolcü var, inşaatçı var, muhasebeci var, mali müşavir var, doktor var... Bir tek futbol adamı yok!



Çobanın son sözü neydi!

YORUM YAZ