MENÜ

Kavga etmeyin, konuşun...

Abone Ol Google News

Adamın biri tam duşa girmek üzeredir. Karısı ise duşunu almış olarak kabinden çıkmaktadır ki, kapının zili çalar. Kapıya kimin bakacağı konusunda ufak bir tartışma sonrasında kadın pes eder. Üzerine bir havlu alarak merdivenlerden aşağı iner ve kapıyı açar.

Haberin Devamı

Gelen eşinin arkadaşıdır. Kadın daha selam veremeden, eşinin arkadaşı bir teklifte bulunur:

■ “Havlunuzu üzerinizden yere düşürürseniz, size anında 300 Euro veririm hanımefendi!” Kadın şaşkındır, bir müddet tereddüt eder. Ancak ani bir refleksle havlunun düğümünü açarak havlunun düşmesini sağlar.

Eşinin arkadaşı ona bakar ve 300 Euro verir. Sonrasında bir teklifte daha bulunur:

“Antrede doğabilecek ufak bir tensel yakınlık için size 500 Euro daha verebilirim, hem de derhal!” Kadının şaşkınlığı katlanmıştır. Fakat hem adrenalinin verdiği heyecan hem de alacağı para ile yapabileceklerinin anlık hayaliyle kısa bir duraksamadan sonra kabul eder. Adamın elini tutar ve 500 Euro daha alır. Eşinin arkadaşı gider. Kadın ise yaşamış olduğu olayın ve kısacık bir süre içerisinde edinmiş olduğu ufak servetin heyecanıyla merdivenleri yukarı çıkarak banyoya geri döner. Halâ duşta olan eşi, kimin geldiğini sorar. Kadın, “Arkadaşın” diye cevap verir. Adam yanıtlar: “Öyle mi! Çok iyi... Çünkü ona borç verdiğim 800 Euro’yu getirecekti...”

Haberin Devamı

★ Üniversiteden bir arkadaşımın, ‘yönetim ilkesi’ başlığı altında attığı 4 hikâyeden biriydi bu.. Ve hikâyenin sonunda, alınması gereken ders şöyle açıklanıyordu: “Eğer bir ekipte çalışıyorsanız, bilgiyi saklamayın, paylaşın. Karar mekanizmasında belirleyici olabilir. Böylece yanlış anlaşılmaların ve dışarıya karşı kötü duruma düşmenin önüne geçebilirsiniz...” Futbolun ana unsurları, elbette kulüpler... Ve en temelinde bakarsanız, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kaptanlığını yaptığı bir ekip aslında Süper Lig... O halde Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor Kulübü ve Malatyaspor Yönetimi’nin artık kamuoyuna doyurucu birer açıklama yapmaları şart. Deprem içimizi daralttı zaten... Korktuk, üzüldük ve halen endişeliyiz. Hâl böyleyken, böylesine basit tartışmalara hiç gerek yok.

YORUM YAZ