MENÜ

Kahramanlarımız!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

O, 90 dk'ya çıkana kadar aylarca sabahın 7’sinde kalkıp antrenman yapmak demek... Bir tesis odasında saatlerini, günleri, aylarını geçirmek ve sonra hiçbir şey yaşamamışsın gibi oradan ayrılıp başka bir maceraya gitmek demek... Aynı odada senelerce kaldığın, derdini tasanı dinleyen, sana yol gösteren, kardeşim dediğin arkadaşınla günün birinde rakip olup sahada kavga etmek demek... Siz pazar günleri aileniz ile kahvaltı yaparken, maç stresini yaşamak demek... Sevdiklerinizden uzakta onları bir kaç ayda bir görerek senelerce yaşamak demek... Sevgilinle kavga etsen, ayrılsan da, Allah Korusun yakınını kaybetsen de, o maça kafandaki her şeyi silip çıkabilmek demek... Sadece kendi evinde ailenle 1 gün uyanabilmek için 1000’lerce km yolugöze almak demek... Her hafta gösterdiğin performans ölçüsünde insanların sana davranışlarının değişmesi demek... Hiçbir zaman düne güvenmeden sürekli koşmak, ilerlemek gerektiğini bilmek demek... 30’lu yaşlarından sonra ben ne yapacağım diye düşünmek demek... Hayatının en güzel yıllarını futbola seve seve feda etmek demek... Çok genç yaşta hayata atılıp, bir sürü psikolojik savaş verip ayakta kalmayı becerebilmek demek... Ne kadar düşersen düş, hayal kırıklığı yaşamaya fırsat bulamadan kalkıp savaşmaya devam etmek demek... İşte sizin için çok basit, çok kolay, çok eğlenceli sandığınız o şey hariç her şey...

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği, 18 Ekim 2017’de paylaştı bu yazıyı... Gerekçeleri şu: “Türkiye’de futbolcu olmanın zorluklarını aktaran cümlelerde, futbolcu kardeşlerimiz ile büyüklerimizin ne anlatmak istediğimizi sonuna kadar anlayacaklarını bildiğimizi, ‘futbolcu olmak çok kolay’ bakış açısına sahip olanların ise bu düşüncelerini bir kez daha gözden geçirmelerini sağlayacak yazımız...”

Kahramanlık destanı gibi bir şey bu... Vatanı koruyor, cephede savaşıyor, ölümü göze alıyor zannediyorsun hepsinin... (Kazandıklarında gözüm yok, ‘helal’i hoş olsun. Ama bilinsin diye not düşelim; Bu kahramanların en kötüsü yılda 1 milyon TL kazanıyor. Maç başına 30 bin TL alıyorlar. Yılda 5.5-6 milyon Euro alan futbolcu bile var bu ülkede!) Sonra aklına doktorlar geliyor. Hayatını teslim ettiğin insanlar... 19 yıl dirsek çürüten, uzmanlaşmak için en az 5-6 yıl daha okuması gereken ve sonra bir devlet hastanesinde 4-5 bin TL maaş alan doktorlar... Sonra öğretmenler geliyor aklına. Geleceğini teslim ettiğin insanlar... Çocuklarınızı hayata hazırlayan ve 3.5-4 bin TL maaşla geçinen... Sonra askerler-polisler geliyor aklına... Vatanını teslim ettiğin insanlar... Bir merminin ucunda geçen hayat, ömrü boyunca geçim derdi yaşayan askerler-polisler... Sonra çiftçiler geliyor aklına, madenciler geliyor, işçiler geliyor... Ayda bin 400 TL asgari ücretle mucizeler yaratan o insanlar... Derin bir nefes çekiyorum içimden... Aklıma neler geliyor, içimden neler geçiyor, yazılmıyor!

YORUM YAZ