MENÜ

Hisli çocuk Emenike!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Acaba ‘Hisli çocuk’ şunları biliyor mu? O tribündeki adamlardan her 10’da 8’i açlık, her 10’da 1’i yoksulluk sınırında yaşıyor. Bir yıl boyunca tek sosyal aktivitesi, Saracoğlu’na gelmek olan var. Bir ekmek az yiyenler var, kombine alabilmek için... Bir kez bile sinemaya gitmeyenler var. Sözün kısası; onların sana küsmeye hakkı var “His’li çocuk”! Senin yok... Senin görevin, 1 kuruş vergi ödemeden kazandığın trilyonların hakkını vermek...

10 Mayıs 1987’de, Otuocha’da dünyaya geldi. Futbola, Nijerya’nın Delta eyaletinin takımı Delta Force’da başladı. 2007’de Güney Afrika’ya gitti, National First Division Ligi (İkinci Lig) takımlarından Mpumalanga Black Aces ile anlaştı.

17 Şubat 2008’de ilk resmi maçına çıktı. Dynamos’a 4-2 kaybettiler, ama ilk resmi golünü bu maçta attı. Nedbank Kupası’nı finalde Mamelodi Sundowns’a kaybettiler. 2008 Mayısı’nda FC Cape Town’a (İkinci Lig) transfer oldu. Bir sezonda 14 gol attı. Aynı yıl, takım arkadaşı Hassan Waswa’nın ısrarı üzerine Türkiye’ye geldi.

Gençlerbirliği’nde denendi, beğenilmedi. Ankara’dayken, “Bir de Ankaragücü’ne gidelim” dediler, gitti. Sonuç yine hüsrandı, Ankaragücü’nden de gönderildi. Menaceri aldı, Karabük’e götürdü. Yücel İldiz denedi, beğendi ve sordu: “Hedefin ne?” İlk cevabı, “Türkiye’de kalmak” olmuştu. İki ay sonra aynı soruya verdiği yanıt şuydu: “Chelsea!”

Karabük, ilk etapta kiralık aldı. Sonra 3 yıllık kontrat yaptı. Bonservisine 300 bin dolar ödedi. İlk maçını 23 Ağustos 2009’da Samsun’da oynadı. İlk golünü, 11 Ekim 2009’da Kartalspor maçında attı. Karabük’ü şampiyon yapan kadrodaydı. 2009-2010’da Bank Asya 1. Lig’in en iyi yabancı futbolcusu seçildi. 15 Ağustos 2010’da Süper Lig’de ilk maçına çıktı. Aynı maçta Süper Lig’deki ilk golünü attı. 2010-2011 sezonunu 14 golle tamamladı. Sezon bitiminde Fenerbahçe’ye transfer oldu. Karabük, bonservis için tam 9 milyon Euro aldı. 4 yıllık imza attı. 3 Temmuz’da ‘Şike Operasyonu’ kapsamında gözaltına alındı. Savcılık’tan çıkar çıkmaz, ülkeden de çıktı! 28 Temmuz 2011’de Spartak Moskova’ya gitti. Fenerbahçe, 10 milyon Euro kazandı. 2013-2014 sezonunda yeniden İstanbul’a döndü. 7 Ağustos 2013 günü durak, yine Fenerbahçe’ydi. Spartak’a 13 milyon Euro ödendi.

Tane tane yazdım.
Hakkında ne varsa bilin diye...

300 bin Dolar’a geldiği Türkiye’de...
Değerini 43’e katladı.

Karabük’te aylık bin 500 dolar alıyordu...
Şimdi 3 milyon Euro kazanıyor.
Ve primler hariç!
Bir de maç başları vardır elbette! Şampiyonluk primi, Şampiyonlar Ligi primi, Türkiye Kupası primi falan saymıyorum bile!

Ülkesinde kalsa...
Kişi başına düşen milli gelir 370 dolar! Türkiye’de ne kazanıyor demiştik? 3 milyoncuk!

“His’li çocuk” dedi İsmail Kartal...

Selçuk İnan hissiz mi acaba!
Serdar Kurtuluş duygusuz mu?
Onlar da ıslıklandı, en şiddetli eleştirilere maruz kaldı. Fakat, ekmek teknesine sahip çıktılar.
Formasını çıkarmadılar, takımını yarı yolda bırakmadılar. Aksine... Daha çok çalıştılar, daha çok mücadele ettiler. Ve o ıslıklayanları, kendisini alkışlamaya mecbur bıraktılar!

‘Şımarık çocuk’ denmeliydi oysa?
Nereden geldiğini unutmuş...
Nereye gideceğini bilmeyen...

“His’li çocuk” acaba şunları biliyor mu?

Türkiye’de kişi başı milli gelir 10 bin dolar civarında...
Açlık sınırı, bin 307 TL...
Yoksulluk sınırı, 4 bin 259 TL...

Asgari ücret, bin TL 54 kuruş...
2014 Temmuz ayı itibarıyla asgari ücretle çalışan kişi sayısı 4 milyon 970 bin 737...

Türkiye’de nüfusun yüzde 77’si açlık sınırında yaşıyor.
Yüzde 7’lik kesim, yoksulluk sınırında...

Yani “His’li çocuk”...
O tribündeki adamlardan her 10’da 8’i açlık...
Her 10’da 1’i yoksulluk sınırında yaşıyor.
Para biriktiyorlar kombine kart almak için...
Bir yıl boyunca tek sosyal aktivitesi, Saracoğlu’na gelmek olanlar var.
Bir ekmek az yiyenler var aralarında, kombine alabilmek için...
Bir kez bile sinemaya gitmemeyi göze alanlar var.

Yani sözün kısası onların sana küsmeye hakkı var “His’li çocuk”!
Senin yok...

“Bu aralar çok maç oynuyorsunuz, takımınız yorgun mu” diye sormuşlardı Jose Mourinho’ya...
“ Yorgun?! Aylık 350 Euro maaşla çalışıp, kira verip ailesini geçindirmeye çalışan babanın yorgun olmaya hakkı vardır. Bizim değil” cevabını vermişti.

Senin görevin, 1 kuruş vergi ödemeden kazandığın trilyonların hakkını vermek...

Anladın mı “His’li çocuk”!
Anlatabildim mi!

YORUM YAZ