MENÜ

Fener'in Hakan'ı kim?

Abone Ol Google News

18 Eylül 2019’da, Fenerbahçe’nin Alanyaspor’a kaybetmesi sonrasında (sezonun 4. haftasında Emre ve Terim başlığıyla) yazmıştık şu satırları:

Haberin Devamı

”Sağ açık Dirar sol bek, 6 ve 8 numaralardan Ozan sağ bek, Jailson stoper oynuyor. Yanı sıra kalesinde de genç Altay var. Bu zorunlu dizilişin bir maçta SOS vereceği aşikârdı. Harika bir sezon öncesi yaşayan, lige 3’te 3 ile başlayan Lider Alanyaspor’un kazanması sürpriz olmadı. İsla düzelir, Rami sahaya iner, Hasan Ali sahalara döner, savunma kurgusu baştan sona değişir.. Ve belki de her şey yoluna girer... Ancak asıl sorun başka...

Emre’li Fenerbahçe ne kadar derli toplu ise Emre’siz Fenerbahçe bir o kadar dağınık... 39 yaşındaki Emre, bu sezonu kaç maçla tamamlayacak? Bu sorunun cevabı, sezon bitiminde Fenerbahçe’nin ligdeki konumunu belirleyecek. Ersun Yanal, Emre’siz bir oyun kurgusunu ya da Emre’nin boşluğunu doldurabilecek rotasyonu bulmak zorunda...”

Bugün 23 Ekim 2019.. Ve Fenerbahçe, 8. haftayı geride bıraktı. Bu sezon ilk kez İsla sağ beke döndü, Hasan Ali sol bekte oynadı. Zanka, ilk kez gerçek bir stoper ile (Serdar Aziz) yanyana geldi. Yani Fenerbahçe, 8 hafta sonunda ilk kez ‘gerçek bir savunma’ ile sahaya çıktı. Kaburgasındaki kırığa rağmen sahaya çıkan Emre Belözoğlu oyundayken her şey yolundaydı. Fenerbahçe’nin özgüveni yerinde, futbolcular ne oynadığının bilincindeydi.

Haberin Devamı

Ve Emre’nin vücudu 64 dakika dayanabildi mücadeleye... O çıktı, Fenerbahçe’nin omurgası çöktü sanki. 9 dakika sonra golü yediler, daha da kötüsü adeta kimlik değiştirdiler. Maçın üçte ikisini (Emre oynarken) ‘Lider’ gibi oynayan Fenerbahçe, maçın son bölümünü (Emre dışarıdayken) geçen sezon küme düşme hattında olduğu gibi geçirdi. Denizlispor maçı bir kez daha gösterdi ki...

Fenerbahçe, Emre Belözoğlu ile oynayabildiği dakikaları mutlaka önde bitirmek zorunda... Ya da Emresiz bir kazanma oyununu da bulmak zorunda Ersun Yanal... (Şenol Güneş, Milli Takım’da Hakan Çalhanoğlu ile çözdü bu sorunu henüz bir kaç gün önce...) Kalan haftalar, Yanal’ın bu konuda pek de formül üretemediğini gösteriyor bizlere... Ve bir de soru: Max Kruse’ye dudak bükenler, O’nun yokluğunda ne gördüler sahada!

YORUM YAZ