MENÜ

Ekibini kuramazsan...

Abone Ol Google News

Bir mafya babası, evli bir kadınla ilişki kurmuş. Kadının kocası işyerinde toplantıya kalacağını söyleyince, mafya babası da fırsattan istifade etmek istemiş ve kadının evine gitmiş.

Haberin Devamı

Kadının evine girerken de adamlarına son talimatlarını vermiş: “Ben içeri girdikten sonra hemen büyük bir branda ayarlayın ve pencerenin altına dört ucundan gerin. Kadının kocası gelirse kapıyı bir kere çalın, ben aşağıya atlayacağım. Yakalanıp karizmayı çizdirmeyelim... Tamam mı?” Adamlarının tamamı kafasını sallayıp, “Başüstüne patron” demişler.

Mafya babası eve girmiş, tam yatağa uzandığı anda zil çalınca hiç tereddüt etmeden 4. kattan aşağıya atlamış. Kadın üzerine alelacele bir şeyler giyinip kapıyı açmış. Karşısında patronun adamlarından biri varmış... “Yenge” demiş adam mahcup bir şekilde önüne bakarak, “Patrona söyleyin, branda bulamadık!..”

Hikâyenin bizlere verdiği mesaj net: Ekibinizi, becerikli ve çözüm üretebilen bilgili insanlardan kuracaksınız... Kuramazsanız, ilk acil durumda hiç istemediğiniz darbelere maruz kalırsınız.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin şu an içinde bulunduğu durum da aslında tam olarak bu... Tarihte görülmemiş bir destekle Fenerbahçe Başkanı seçilen Ali Koç, maalesef ekibini iyi kuramadı. Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nu oluştururken; bu profesyonel dünya hakkında çok bilgisi olan isimleri tercih etmedi. Dolayısıyla bütün yük, kendi omuzlarına kaldı.

Profesyonel bir hamle yapmak istedi, Comolli’yi getirdi. Ancak Comolli, geldiği günden gittiği güne kadar Fenerbahçe’ye sadece ‘zarar’ verdi.

Teknik heyet konusunda doğru tercihleri yapamadı. Uzun bir bekleyişin ardından Aykut Kocaman’ı gönderirken, Philipp Cocu ile anlaştı. Olmadı... Cocu’yu yolladı; Koeman ile devam etti. Olmadı... Koeman’ı yolladı ve hiç istemediği halde, taraftarın isteğine uyarak Ersun Yanal’ı getirdi. Gelinen nokta şu: Yine olmadı...

Kadro konusunda doğruyu bulamadı. Şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe’nin Hasan Ali’den başka sol beki yok halen... Kadroda 4-5 stoper varken, ön libero Jailson stoperde oynuyor halâ... Dirar maça sol bekte başlıyor, sol önde, sağ önde oynuyor, sağ bekte bitiriyor maçı... Yedek sağ beki yok Fenerbahçe’nin... Yedek santrforu yok... Hepsinden önemlisi bir kalecisi yok...

Ekibinizi, becerikli ve çözüm üretebilen bilgili insanlardan kuramazsanız, başarılı olamazsınız.

YORUM YAZ