MENÜ

Durmak yok...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gökhan Gönül, 27 Kasım 2010’da oynanan Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından konuşmuştu: “Rakip oyuncular mağlup oldukları için hakeme yüklendi. Ben kazanan takımın oyuncusu olarak şikayetçiyim. Hakemlere nasıl bir cesaret vermişler ki, maçta bize hakaret ediyor. Sözlerini açıklasam olay olur.”

Aynı maçın diğer tarafında söz bu kez... Konuşan isim kaptan Efe İnanç; “Hakemin futbolculara karşı hitap şekli çok kötü. Tahrik eden bir konuşma tarzı var. Futbolcular olarak resmen bir tek dayak yemediğimiz kaldı.”

Rüştü Reçber, Fenerbahçe’ye karşı Beşiktaş kalesini koruduğu derbinin (30 Nisan 2012) ardından itiraf etmişti: “Çok düşündüm ama itiraf edeceğim. Ben hakeme hakaret ettim ve bana aynı şekilde cevap verdi. Beni niye atmadı? Kimse bana ‘sen adam değilsin’ diyemez. Ben maç stresiyle bir şeyler söylerim ve cezamı verir atarsın, 3-5 maç yerim.”

..Ve önceki gün Onur Kıvrak patladı: “Yediğimiz golden önce kesinlikle faul var, devam ettiriliyor. Maç esnasında bir şeyler söylüyorsun; tahrik edici gülümsemeler, bir şeyler, ‘başımdan git’ demeler... Tamamen beni değersizleştirmek için çabalıyorlar...”

Emre Belözoğlu, Felipe Melo gibi agresif adamlar söyleseler; kafanızda yine de bir soru işareti olur! Fakat Rüştü Reçber, Gökhan Gönül, Efe İnanç ve Onur Kıvrak gibi sahadaki ve saha dışındaki duruşlarında ‘sıfır faul’ olan adamlar bunları söylüyorsa, dikkate alınmalı...

Peki dikkate alınmış mı?

Merkez Hakem Kurulu, ilk ihbarın (Gökhan Gönül) yapıldığı günden bu yana Halis Özkahya’ya 73 resmi maçta görev vermiş. Özkahya, bu maçlarda 331 sarı, 26 kırmızı göstermiş, 17 kez de penaltı noktasına gitmiş.

Yönetici hakaret ederse hak mahrumiyeti veriyorsun. (Ne işe yarıyor, halâ anlamış değilim ama en azından bir ceza!)

Futbolcu kural dışı hareket yaparsa cezayı kesiyorsun. (Son günlerde maç sonrası demeçlere ve tivitlere de ceza kesildi.)

Taraftar yasaları ihlal ederse, atıyorsun içeriye... (Genelde büyük abilere dokunmuyorlar ama olsun!)

Ya hakemler? Durmak yok, küfre devam herhalde!

WC!
Saracoğlu Stadı’nın hemen yanında oturan bir ağabeyim dert yandı. Pilot kendisi, çoğunlukla ülke dışında... Buna rağmen diyor ki;

“Avrupa maçı oynanırsa, herhalde UEFA istiyor ki, derenin hemen yanına bir sürü seyyar tuvalet konuyor. Maçtan saatler önce konuyor, maçtan saatler sonra kaldırılıyor. Böylece hem ihtiyacı olanlar sıkıntı yaşamıyor hem de çevre temizliğine büyük katkı sağlanıyor. Fakat lig maçlarında böyle bir uygulama yok. Maç günleri benim evimin bahçesi, umumi tuvalet gibi kullanılıyor. Pisliği bir tarafa, aile olarak kafamızı camdan dışarı çıkartamıyoruz. İlla ki, UEFA’nın baskı yapması mı gerekli...”

Beyefendi, Kadıköy Belediyesi’ne de başvurmuş, sonuç alamamış. “Lütfen yazın” dedi. Yazdık... Hem Kadıköy Belediyesi hem de Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın konuyla ilgili harekete geçeceklerini umut ederek...

YORUM YAZ