MENÜ

Dün Tuncay, bugün Ömer

Abone Ol Google News

Roberto Carlos geldi; Tuncay Şanlı, Middlesbrough'ya gitti. Oysaki o yetenek, o fizikle; iyi bir planlamayla Ada'nın köklü kulüplerinden birinde efsane olması işten bile değildi. Mesut Özil geldi, Ömer Faruk Beyaz gidiyor. Nereye mi? Kalitesine, kariyerine ihanet eder gibi; Almanya'da küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Schalke'ye...

Haberin Devamı

2001-2002 sezonu... Futbolcu tarlası Sakarya'da yeni bir genç parlıyordu. Üç Büyükler peşinden koştu; Beşiktaş işi bitirmek üzereyken, Fenerbahçe kaptı. Sarı-Lacivertli formayı 5 yıl giydi, 'cesur yürek' olarak anıldı. Rüştü Reçber, Appiah, Aurelio, Alex De Souza, Volkan Demirel, Lugano, Deivid De Souza, Serhat Akın, Kezman gibi yıldızlarla dolu kadroda, pazubandı takan isimlerden biriydi.

2006-2007 sezonu... Fenerbahçe şampiyonluğa ulaşmış, direkt Şampiyonlar Ligi'ne gitme hakkını kazanmıştı. Dönemin Başkanı Aziz Yıldırım; Dünyaca ünlü bir starı, Roberto Carlos'u transfer etmek üzereydi. Bir yandan da iç transferde kan kaybetmemek için mücadele ediyordu. 1 Temmuz 2007'de Roberto Carlos, Fenerbahçe'ye geldi. Dünya basını, bu transferi yazıp çiziyordu. 5 yıl önce Sakarya'dan alınan o genç ise Başkan'ın, "1 yıl daha kal. Şampiyonlar Ligi'nde oyna, Roberto Carlos'un kaptanlığını yap" telkinlerine rağmen aynı gün İngiltere'nin yolunu tutuyordu. MANU, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Manchester City ya da Tottenham değil; Sezonu 12. sırada tamamlayan Middlesbrough'ya gitti.

Haberin Devamı

Middlebbrough o sezonu da 13. tamamladı. Fenerbahçe ise ligde 2. sırada kaldı ama Şampiyonlar Ligi'nde büyük işler başardı. Gruplardan çıktı, son 16 Turu'nda Sevilla'yı unutulmaz penaltı atışları sonrasında eledi, Çeyrek Final'de Chelsea'yi İstanbul'da 2-1 yendi, İngiltere'de inanılmaz oynamalarına karşın 2-0 kaybedip Yarı Final'in kapısından döndü. Elendikleri Chelsea ise Final'de MANU'ya penaltılarda kaybetti.

Ada bir rüyaydı Tuncay için, ama devamına bakarsak kâbus oldu. Middlesbrough'dan Stoke City'ye, oradan Wolfsburg'a, oradan Bursa'ya... 2014'te kulüpsüz kaldı, 2015'te Umm Salal'a (Katar), oradan Pune City'ye (Hindistan) gitti.

O sezon Fenerbahçe'de kalsa, Şampiyonlar Ligi'nde efsane işler başaran o takımda oynasa; hak ettiği takımlardan birine transfer olabilirdi. Bana göre sıradan bir İngiliz kulübünü tercih ederek kariyerine, kalitesine haksızlık etti.

Bugün Fenerbahçe'de benzer bir hikâye yaşanıyor. Başkan Ali Koç'un çok sevdiği, Emre Belözoğlu'nun pazubandı teslim ettiği, Erol Bulut'un üzerine titrediği isim Ömer Faruk Beyaz... 5 yıllık proje sunuldu, kabul etmedi. Söylentilere bakılırsa; Schalke 04 ile anlaşmış. Geçen sezon son anda kümede kalan; bu sezon 17. haftada 1 galibiyeti bulunan, puan cetvelinde son sırada yer alan Schalke 04'e gidiyormuş.

Fenerbahçe'de kalıp kalmaman beni ilgilendirmez. Ancak kalitene, kariyerine haksızlık etme. Yıllar önce Schalke'den yola çıkarak Dünya yıldızı olan Mesut Özil, Fenerbahçe'ye gelmiş; sen Almanya'da küme düşecek Schalke'ye gitme...

Küçük hesaplar yapma, büyük hayaller peşinde koş...

(Geçen hafta maç yoğunluğu nedeniyle gazeteye giremeyip tablette yer alan yazımdır.)

Haberin Devamı
YORUM YAZ