MENÜ

Dönme dolap!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tito Villanova... Gerardo Martino... Ernesto Valverde... Kim bu adamlar? İnternete bakmadan cevap vermeye kalksak, kaçımız ‘şak’ diye cevap verebilir bu soruya? Messi, İniesta, Busquets, Suarez, Pique, Mascherano, Rakitic ve bir sürü daha yıldızı var ya... Hepinizin bildiği gibi Barcelona’dan bahsediyorum. Yukarıda ‘kim’ diye sorduğum adamlar da; işte bu yıldızlardan oluşan Barcelona’nın son 6 yıldaki bazı teknik direktörleri...

Koskoca Barcelona, futbolcu yetiştirir gibi, teknik adam yetiştiriyor. Bizler adını sanını bilmiyoruz ama; o yıldızların çocukluğunda, Tito’nun, Valverde’nin dokunuşları var.

Örnekleri çoğaltmak mümkün aslında... Julian Nagelsmann mesela... 28 yaşında, Bundesliga’da bir takımını teslim ettiler ona... Peter Bozs... Borussia Dortmund ona emanet... Hani ‘stajyer’ demiştik biz! Joachim Löw; Almanya’yı Dünya Şampiyonu yaptı. Hani ‘Yeniköy Kasabı’ demiştik biz! Del Bosque; İspanya’yı Dünya Şampiyonu yaptı. Dönün Türkiye’ye... Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ya da herhangi bir kulübümüze bakın... Bir kaç kötü sonuç, yarışta biraz geride kaldıkları anda, gönderiyorlar eldeki teknik adamlarını... Sonrasında topu topu 10 kişiden oluşan bir teknik direktör listesi var elimizde... Dönüp dolaşıp onları getiriyorlar göreve... Dönme dolap gibi! Dibe iniyorsun, zirveye çıkıyorsun. Ama sonuçta hep aynı yörüngede dolaşıp duruyorsun!

Kıssadan hisse...

Gelecekte çok önemli bir siyasetçi olacak delikanlı, yıllar öncesinde; yaşlı bir çiftçiden 500 liraya eşek satın alır. Parayı alan çiftçi, eşeği sabah teslim edecektir. Ertesi sabah olur, eşek ölmüştür. Çiftçi, genci karşısına alır; “Oğlum eşek dün gece öldü, paranla da borçlarımı ödedim” der. Genç, ölse bile eşeği ister. Ahırında eşeğin ölüsü dururken; ahırın önünde ‘tombala’ düzenler. Her kartı sadece 10 liraya satar. 10 liraya bir eşek, gayet iyi bir ticarettir! Rekor katılım sağlanır ve tam 500 kart satar genç adam... Aylar sonra çiftçi ile genç karşılaşır. İhtiyar “Ne yaptın” sorusunu yöneltince; genç şu yanıtı verir: “Kartı 10 liradan tombala düzenledim. 500 kart sattım, 5 bin lira kazandım!” Çiftçi; “Peki, ölü olduğunu görünce kızmadılar mı?” diye ikinci bir soru yöneltir. Genç yanıtlar: “Yok be amca! Sadece tombalayı kazanan şarladı, ona da 10 lirasına karşılık 20 lira verdim, sevindi!” Ölü eşeğin sırtından büyük servet edinen genç, büyür, büyük siyasetçi olur.. Ve eşeklerin sırtından para kazanmaya devam eder!

YORUM YAZ