MENÜ

Devrim kokusu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ve Süper Lig’in ilk yarısı sona erdi. Zirvede değişen bir şey yok! Sivasspor tıpkı geçen sezon olduğu gibi yine 37 puan topladılar ve liderler. Ancak bu sezon alınan 37 puan çok daha değerli. İkisi de ‘37’ deyip geçebilirsiniz aslında, ama kazın ayağı öyle değil.
Geçen sezona dönelim... Sivasspor; Kadıköy’de Fenerbahçe’ye, Sami Yen’de Galatasaray’a kaybetmiş, İnönü’de Beşiktaş’ı yenmiş, Avni Aker’de son saniyelere 1-0 yenik girmesine karşın çıkan saha olayları nedeniyle hükmen galip ilan edilmişti.
Bu sezona bakalım... Sivas’ta Galatasaray’ı ve Fenerbahçe’yi yendiler, İnönü’de Beşiktaş, Avni Aker’de Trabzonspor’a kaybetmediler. Kaybettikleri iki maç var, onlar da, Antalyaspor ve Ankaraspor’a...
Yukarıdaki değerlendirmeden benim çıkartabildiğim sonuç şu: Sivasspor, ‘Büyükler’le oynamanın stresini üzerinden atmaya başlamış, tecrübe kazanmış, özgüveni artmış ve artık ‘şampiyon olabiliriz’ havasına ciddi ciddi girmiş. Özetle; büyümeye başlamışlar, büyüdüklerine inanmışlar.
1 Ocak’a kadar bütün futbolcularına ‘transfer özgürlüğü’ verdi Bülent Uygun... Amiyane bir tabirle, hepsinin gazını aldı! Hiçbir oyuncusu transfer olmadı ve tarihler 24 Ocak 2009’u gösterirken aynı futbolculardan kurulu Sivasspor, Galatasaray’ı yıktı. Bu kez daha güçlü geliyorlar. Bu kez ikili-üçlü averajları da hesaplıyorlar. Futbol kamuoyu hâlâ ‘4 Büyükler’i konuşuyor ve bu da onların işine geliyor. Çünkü hedef değiller.. Ve Türkiye uykudayken, büyük bir devrime imza atıp mutlu sona ulaşabilirler.
***
Trabzonspor’u unutmadık elbette. Kadıköy’de bu kadar yürekli oynamak kolay iş değil. Fenerbahçe’den 2 kat fazla koştular, 2 kat fazla mücadele ettiler. Gökhan Ünal, Umut Bulut, Cale biraz becerikli olsa, Saracoğlu kâbusları bitecekti. Ancak her şey bir tarafa... Stattaydım ve Rigobert Song’a neden ‘Şef’ denildiğine bir kez canlı canlı şahit oldum. Evet, Hüseyin bu takımın kaptanı ve gerçekten de süper oynadı. Ancak Song’un bu takıma kattığı övgüven ve değer ayakta alkışlanmalı.
***
Galatasaray’ın mağlup olduğu, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un berabere kaldığı haftada Beşiktaş tam 10 puan kazandı. Ancak garipliğe bakın ki, golü kendi kalesine Roman attı, Zapotocny kırmızı kartla oyundan atıldı. Beşiktaş’ın 11 kişi tamamladığı maçları hatırlamak gün geçtikçe zorlaşıyor.
***
Hakemler mi?
Onlar hâlâ sudan çıkmış balık gibi!

YORUM YAZ