MENÜ

Çizgi film!

Abone Ol Google News

Hayatın her alanında olduğu gibi futbolda da teknolojiden faydalanmalı elbette. Ancak en nihayetinde o teknolojiyi var eden de o tuşlara basan da bizler gibi birer insan. Dolayısıyla önce insanlarımıza, teknolojiden doğru faydalanmayı öğretmemiz gerek. O koltuklara, doğru insanları oturtmakla başlayabiliriz işe.

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi bitti, tartışmaları bitmedi; Bu gidişle de bitmez, bitmeyecek tabii ki. Çünkü; Standardımız yok... Birine 'beyaz' dediğinize, diğerine 'siyah' derseniz, sahadaki yarış masa başına taşınır. Ve bu kez hak eden değil, lobisi güçlü olan kazanır.

Benim hayat görüşüm bellidir; Herkes hak ettiğini yaşasın. Doğal olarak bir futbol maçında da hangi taraf daha iyi oynamışsa, 3 puanı o alsın.

Fikrimizi beyan ettikten sonra açılımına gidelim isterseniz...

Ozan Tufan'ın golü ofsayt mı değil mi? Yorumcuların ortak kanısı şu: "Çizgiye inanmamız lazım!" Bu bir yorum değil; bu bir şartlı refleks...

Öyle pozisyonlar yaşanıyor ki bu ligde ve öyle hakem kararları çıkıyor ki. Kasımpaşa'nın attığı bir gol var mesela. Futbolcu, en az bir metre ofsayt ve bu çıplak gözle bile gözüküyor. Ancak VAR odasından karar, 1.5-2 dakika sonra geliyor ve bir zahmet ofsayt deniyor. Bunun gibi o kadar çok örnek var ki. İzleyenlerin ve hatta ofsayt nedir bilmeyenlerin dahi ofsaytı öğrendiği ve karar verebildiği süreçte, VAR odasından ofsayt kararı halen gelmiyor bu pozisyonlarda. Buna karşın derbideki pozisyon o kadar karışık ki... VAR'dan gelen çizgi çekilmiş pozisyona bile bakıyorsunuz, halen gri. Hâl böyleyken, 15-20 saniyede ofsayt kararı geliyor VAR'dan ve Cüneyt Çakır'a izlemesi bile tavsiye edilmiyor!(Ofsaytta 'VAR' hakemi çağırmıyor ama bu kural da revize edilmeli.)

Haberin Devamı

Aynı derbide bir başka pozisyon. Kaleci Altay'ın topa sahip olduğu, Serdar Aziz ile Donk arasında geçen pozisyon. Serdar yükselirken, sağ eliyle Donk'un suratına basıyor tokatı... Daha önce nice kırmızı kartların verildiği, nice penaltıların çalındığı pozisyonlar ile birebir aynı. Hakemin görmesi, göremiyorsa VAR'ın uyarması gerekli ve sonucunda penaltı ve yeni kurallar gereği de Serdar'a sarı kart verilmesi gerekiyor. Herkesin çıplak gözle bile görebildiği bu pozisyonu inceliyor VAR.. Ve sonuçta Cüneyt Çakır'a "Pozisyonu izlemelisiniz" uyarısı bile yapılmıyor.

VAR uyarsa ve Cüneyt Çakır pozisyonu izleyip penaltıyı çalsa, Galatasaray çok daha önce golü bulmuş olacak ve belki de çok daha farklı kazanacak maçı. VAR uyarsa ve Cüneyt Çakır pozisyonu izleyip 'ofsayt mı değil mi' kararını kendisi verse, belki de maçın hikâyesi bir kez daha değişecek.

Ancak iki pozisyonda da Cüneyt Çakır'a kendi kararını verebilme şansı tanınmıyor. Bu durumda insanın aklına başka şeyler geliyor! Acaba Cüneyt Çakır'ın üzerine mi oynanıyor?

Haftadan bir pozisyon daha... Welinton topa kafayla dokunuyor ve auta atıyor. Ancak öncesinde Konyalı futbolcu, Welinton'un formasından çekiyor ve forma aleni bir şekilde uzuyor. Çıplak gözle bile gördüğümüz bu pozisyonda, VAR'daki arkadaşlar, hakemi uyarıp pozisyonu izlemesini istemiyor. Beşiktaş 10 kişi savaşıyor, pozisyon net penaltı ve verilmiyor.

Haberin Devamı

Hayatın her alanında olduğu gibi futbolda da teknolojiden faydalanmalı elbette. Ancak en nihayetinde o teknolojiyi var eden de o tuşlara basan da bizler gibi birer insan. Dolayısıyla önce insanlarımıza, teknolojiden doğru faydalanmayı öğretmemiz gerek.

O koltuklara, doğru insanları oturtmakla başlayabiliriz işe.

YORUM YAZ