MENÜ

Bu puan cetveli de suni!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarih; 16 Ekim 2017... Aykut Kocaman şunları söylemişti: “İki taraf açısından da bakıldığı zaman suni bir puan farkı var şu an. Kapasiteleri şimdi göreceğiz. Galatasaray, ligi büyük ihtimalle üstte bitirecek 4 takımla oynayacak. Aynı şekilde giderlerse saygı duyacağız. Galatasaray’ı kötüleme niyetinde değilim. Normalde puan ortalamaları 5- 6 hafta sonra kendi seyrini bulacaktır.”

Kocaman bunları söylediğinde ligin henüz 8. haftası geride kalmıştı. Ve Fenerbahçe; Trabzonspor ile berabere kalmış, Başakşehir’e kaybetmiş, Beşiktaş’ı yenmiş, Galatasaray derbisini bekliyordu. Galatasaray ise 7 galibiyet 1 beraberlik ile namağluptu. 22 puanla Lider’di.. Ve Fenerbahçe’den tam 8 puan öndeydi.

Kocaman’ın bu sözleri; kamuoyunu ikiye böldü. “Haklı” diyenler de vardı, “Galatasaray’ın emeğine saygısızlık” diyenler de... Ben, yeteri kadar tecrübesi varolan bir futbol adamının ‘öngörüsü’ olarak değerlendirmiştim.

O konuşmanın ardından ne oldu? Galatasaray; Kocaman’ın “Üstte olacak 4 takım” dediği Fenerbahçe ile berabere kaldı, Başakşehir’e (5-1), Beşiktaş’a (3-0) ve Trabzonspor’a (2-1) kaybetti. 7 galibiyet 1 beraberlik ile girmişti sezona; 3 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet ile devam etti. O konuşmanın yapıldığı güne kadar 8 haftada 2 puan yitirmişti; o günden bu yana 7 haftada 11 puan kaybetti. Peki ya Fenerbahçe ne yaptı bu süreçte? Galatasaray, Kayserispor ve Osmanlıspor ile yenişemedi. Ardından 4 maçta 12 puan topladı. 4 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet ile girmişti sezona; 3 beraberlik, 4 galibiyet ile devam etti. (Kayseri ve Osmanlıspor’dan uzatma dakikalarında golleri yemese, şu an 4 puan fazlasını da kazanmış olacaktı üstelik...)

Bir öngörüde de ben bulunayım: Bu puan cetveli de suni... 2. yarının son periyodunda bizi çok daha başka bir sıralama karşılıyor olacak! Bekleyecek ve göreceğiz...

YORUM YAZ