MENÜ

Arılar ve sinekler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bilimsel bir deneydir bu...



Arıları ve sinekleri bir şişeye koymuşlar. Şişenin kapalı olan tabanını ışığa doğru, açık olan ağız kısmını da karanlığa doğru yerleştirmişler. Arıların hepsi ışık olan tarafa gitmiş ve dolayısıyla şişeden çıkmayı başaramamışlar. Sinekler ise şişenin ağzına gelmiş ve dışarı çıkıp karanlıkta kaybolmuşlar.



Bu durumda arılar mı çok aptal, sinekler mi çok zeki peki?



Nerede, hangi çiçek ile besleneceğini bilen, yüzlerce kovan arasında kendi kovanını bulan, o kovanın yüzlerce peteği arasından kendininkine yumurtlamayı hep başarabilen arılar aptal olabilir mi?



Arılar ve sinekler sadece birer tercih yapmıştır oysa... Arılar ışığı, sinekler karanlığı tercih etmiştir.



Işığa doğru yürüyenlerin önünde her zaman engeller olacaktır. Onlar, engellere rağmen ışıktan vazgeçmeyenler, bu uğurda gerekirse her şeyden vazgeçebilenlerdir. Yürek, azim, sevgi, ilkeler ve dürüstlüktür alfabeleri... Sinekler karanlıkta kaybolup gidenlerdir. En zor günlerinizde telefonlarına bir türlü ulaşılamayan sahte dostlarınız gibi. Sadece kendi yaşamlarını önemserler. Sinsi, ilkesiz, yüreksiz, korkaktırlar.



Arıyı kovalamak isterseniz kaçıp gitmez, savaşır. İğnesini sapladığında öleceğini bilse bile... Sineği kovalarsan kaçar. Biraz sonra yılışık yılışık döner, yeniden kovulacağı yere..



Arılar yumurtalarını sadece kovanlarına bırakırlar. Sinekler ise her yere... Çöplüklere, tuvaletlere, bataklıklara...



Bizler için de böyledir aslında; hayat her an tercihler koyar önümüze... Kiminle arkadaş olacaksın, kiminle yuva kuracaksın, çocuğuna hangi ismi koyacaksın? Vesaire, vesaire...



Tercihlerin, yaşamını yönlendirir...



Sinek olup karanlığa mı? Arı olup aydınlığa mı?

* Hikaye alıntıdır.

YORUM YAZ