MENÜ

Ankaragücü nereye?

Abone Ol Google News

”Canım acıyor” diye başlayıp, “Hoşça kal iki gözüm, ANKARAGÜCÜM” diye bitiyor veda mesajı... Sadece bir futbolcunun vedası değil bu satırlarda anlatılan... Madalyonun arka yüzünde, çok daha dramatik gerçekler var

Haberin Devamı

Söz konusu ‘Devler’ olunca verilmeyen bir taç atışı, bir korner, bir faulle ortalık yıkılıyor. Görüntüler inceleniyor. ‘İleri al, geri gel’ ve sonrasında da gerçek ortaya çıkıyor: “3 santim ofsayt!” Taraftarlar, bir gün önce ‘kahraman’ dedikleri futbolcularını, alacakları ödenmediği için hakkını aradığında ‘hain’ ilan ediyor. Çünkü yöneticiler öyle istiyor. Sözleşmeye attıkları imzanın arkasında durmak yerine, bu futbolcuları taraftarın önüne atıyor.

Evet! Futbolcuların aldıkları paralar yüksek elbette... Sizlerin, bizlerin hayal bile edemeyeceği rakamlar var attıkları imzalarda... Fakat bu onların suçu değil ki! Kim vermeyi taahhüt ediyorsa, günahı da sevabı da ona ait değil mi? Bir çoğu ‘güç zehirlenmesi’ yaşıyor futbolcuların... Bu da gerçek. Oysa ki genelde fakir aile çocukları onlar da... Ancak para dediğin şey, unutturuyor geçmişi... Paranın, şöhretin gücüyle egoları şişiyor. Kendilerini ‘ilahlaştırıyor’ bazıları... Haklılar! Çünkü onları bu hale biz getiriyoruz. Gittikleri her yerde fotoğraf çektirebilmek için peşinden koşuyor, dükkana geldiğinde ‘büyük bir onur’ diye değerlendirip hesap almıyor, tüm isteklerini ‘emir’ telakki ediyoruz.

Haberin Devamı

Çoğumuz bize sunulanı görmekle yetiniyoruz. ‘Sahte cennet’i izleyip mutluluk dolarken gönlümüze, dağın arkasındaki ‘cehennem’den bihaberiz. ‘Buz Dağı’nın arkasını göremiyoruz.

Satır aralarında kaybolup giden bir ‘veda’dan bahsedeceğim bugün size... Aynen şöyle yazılmış: “Çok sevdiğim büyük Ankaragücü taraftarı... Oynadığım her kulübü sahiplendiğimden fazla bu Koca Çınar’ı sahiplendim. İlk defa bir kulüpten ayrılırken canım acıdı. Vakit, ayrılık vakti... Kulüpte konuşacak ne yönetici ne de başkan bulamadığım için sözleşmemi tek taraflı fesih etmek zorunda kaldım. Yaklaşık 53 maç başı alacağım, şampiyonluk primim, yeni sezon peşinatımı halen alamadım. Geçen sezondan kalan hiç bir arkadaşım alamadı. Sizlerden özür diliyor ve helallik istiyorum. Benim hakkım gani gani helal olsun. Hoşça kal iki gözüm, ANKARAGÜCÜM...”

Erdem Özgenç’in mesajı bu... Geçen sezon sağ bekte oynayıp 16 asist yapan ve Ankaragücü’nün Süper Lig’e çıkmasında büyük rol oynayan Erdem’in... Tabloya bakın: 53 maç başı... Şampiyonluk primi... Sezon başı peşinatı... İsmail Kartal’ı neden gönderdi Ankaragücü? Kenan, Bifouma, Erdem Şen, Kehinde, Kone, Mokhtar neden ayrıldı? Oyuncuları para alamadığı için giden Ankaragücü; devre arasında nasıl 10 transfer yapabildi? Bu soruların cevapları bir taç, bir korner, bir ofsayttan daha önemli değil mi?

YORUM YAZ