MENÜ

Aile içi bir mesele!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ailenizi düşünün lütfen; babanızı, annenizi, ağabeyinizi veya kız kardeşinizi... Başkanlar gibi babanız, teknik direktörler gibi ağabeyleriniz, futbolcular gibi kardeşleriniz olduğunu... Belki gücünüz olur, paranız olur ama... Huzurunuz olmaz! Böyle bir ailede kim yaşamak ister!

Neresinden tutsan, elinde kalıyor. Başkanlar bir alem... Hangi kulüp olduğu aslında hiç de önemli değil. Çünkü hepsi, temsil ettikleri kulübü kayıtsız-şartsız haklı görüyor. En haksız olduğu konumda bile, karşı tarafı suçluyor. “Ben büyüğüm” diyor, “Bizler büyüğüz” diyemiyor. “Ben haklıyım” diyor, geri kalan kim varsa üzerine basarak söylüyor bunu.. Ve onlar, bu ülkede en az ‘Başbakan’ kadar değerli görülüyor. Hatta daha da fazla. Çünkü Başbakan mevkii gereği herkes tarafından saygı görse bile, diğer siyasi görüş mensupları tarafından sevilmeyebiliyor. İş kulüplere geldiğinde, taraftarlık duygusu, siyasi figürlerin dahi önüne geçiyor. Sağcısı için de solcusu için de bağlı olduğu renklerin en büyüğüdür Başkan. Karşılıksız sevilir, saygı duyulur. İşte bu değer, çoğu tarafından ‘kontrolsüz güç’ olarak kullanılıyor ve elbette yanlış yapılıyor.

★ Teknik direktörlerimiz de aynı. “Yanlış yaptım” diyen yok... En bariz hatalarında bile olayı bir başka boyuta taşımakta ustalar. Sonrasında birkaç süslü söz ve en nihayetinde mağdur edilen adam oluyorlar.

★ Futbolcular için durum biraz farklı. Onlar daha temkinli davranmak zorundalar. Çünkü bugün ‘kötü’ dediği kulüp, yarın ‘ekmek teknesi’ olabiliyor. Hoş! Şampiyonluk primi alıp, bir sonraki sene ayrıldığı takım için ‘şike yapmışlar’ diyebilenler de var içinde! Fakat geneli, zekidir!

★ Gerçek taraftarlar (üstüne basarak söylüyorum gerçek taraftarlar) aslında en masumları. Çünkü karşılıksız severler. Çıkar beklentileri olmadığı gibi, bir de üzerine para öderler. Sadece bağırmak değil yaptıkları; Kombine, forma ya da kulüp lisanslı ürünleri alarak maddi açıdan da destek olurlar kulüplerine...

★ Kulüpler; bir ailedir aslında... Başkanı, teknik direktörü, futbolcusu ve taraftarıyla...

★ Şimdi soruya ya da soruna gelelim. Ailenizi düşünün lütfen; babanızı, annenizi, ağabeyinizi veya kız kardeşinizi... Başkanlar gibi babanız, teknik direktörler gibi ağabeyleriniz, futbolcular gibi kardeşleriniz olduğunu... Belki gücünüz olur, paranız olur ama... Huzurunuz olmaz!

★ Böyle bir ailede kim yaşamak ister!

YORUM YAZ