MENÜ

Abou mu Ghezzal mi?

Abone Ol Google News

Aboubakar'ın yokluğunu çok dert ediyor Beşiktaşlılar... Haklılar! Çünkü Aboubakar inanılmaz bir oyuncu ve Beşiktaş'a kendisini adamış durumda... Ancak bir Kasımpaşa maçına bakın bir de Erzurumspor maçına... Siyah ile Beyaz kadar farklı Beşiktaş... Peki neden?

Haberin Devamı

Amerika'da bir süpermarket... Hani kıl müşteriler olur ya, sürekli şikayet eden, kavgaya meyilli, sorunlu... İşte onlardan birisi, meyve-sebze reyonunu birbirine katıyor. Müşteri, "Yarım kivi almak istiyorum" diyor... Tezgahtar ise bunun mümkün olmadığını ifade ediyor ve tartışma kavgaya dönüşüyor. İkisi de birbirinden şikayetçidir.

İşinden olmak istemeyen tezgahtar, hızlı adımlarla Mağaza Müdürü'nün odasına gidiyor ve durumu şu sözlerle ifade ediyor: "Efendim, hayvanın biri yarım kivi almak istiyor..."

Müdür'ün rengi beyazlamıştır! Durumda bir gariplik olduğunu fark eden tezgahtar, yavaşça arkasına döner. Müşteri hemen arkasından odaya kadar gelmiş, ensesinde durmaktadır. Tezgahtar şöyle devam eder:

"Efendim, bu beyefendi de kivinin diğer yarısını almak istiyor!"

Haberin Devamı

Müdür derin bir nefes alır ve müşteriye yarım kivinin verilmesini söyleyerek konunun kapanmasını sağlar. Yaklaşık bir saat sonra da tezgahtarı odasına çağırır. Aralarında şu diyalog geçer:

– "Tebrik ederim, çok zeki davrandın, iyi idare ettin. Nerelisin sen?

– "Brezilyalıyım efendim..."

– "Amerika'ya neden geldin?"

– "Brezilya cazip bir yer değil efendim. Orada insanlar ya futbolcu ya da fahişe.. Ve ben ikisini de olamam!"

Son cevap, müdürü biraz kızdırıyor. Yine de sakin bir ifadeyle devam ediyor:

– "Biliyor musun, benim karım da Brezilyalı..."

Yaptığı gafın farkına varan tezgahtar, yine bir vücut çalımı atıyor:

– "Yaaa öyle mi Müdür bey... Peki yengemiz hangi takımda futbol oynuyor?"

İşte mağazadaki o tezgahtar misali; Kimi insanlar vardır, hem zekidir hem de yetenekli... Bir bakarsın elektrik prizi takabilir, bozulan musluk contasını değiştirebilir, silikon çekebilir, badana yapabilir. Bir de bakarsın, cübbesi üzerinde duruşmada söz istiyor, önlüğünü giymiş acil serviste hayat kurtarıyor. Her eve lazımdır onlardan bir tane...

Beşiktaş'ın tezgahtarı, bana göre Rachid Ghezzal...

Sol ayağı efsane, sağı da baston değil, iş görüyor. Tam bir savunmacı değil belki, ama savunma bilmeyenlerden de değil. Nerede durması, nerede koşması gerektiğini biliyor; Nerede vurması, nerede pas vermesi gerektiğini bildiği gibi. Gerekirse atıyor, gerekirse attırıyor. Top tutman gerekirse tutuyor, hızlı oynaman gerekiyorsa gaza basıyor. Kısacası; Ne istiyorsan onu yapıyor.

Aboubakar'ın yokluğunu çok dert ediyor Beşiktaşlılar. Haklılar! Çünkü Aboubakar, inanılmaz bir oyuncu ve Beşiktaş'a kendisini adamış durumda.

Ancak bir Kasımpaşa maçına bakın bir de Erzurum maçına... Siyah ile Beyaz kadar farklı Beşiktaş?

İkisinde de Aboubakar yok. İstanbul'un güzel havasında oynanan Kasımpaşa maçında futbol adına tek bir ipucu bile gösteremeyen Beşiktaş'ta Ghezzal de yok. Erzurum'da, aşırı soğuk ve sert zeminde oynanan, farklı kazanılan Erzurum maçında ise oyunun her saniyesine etki eden Ghezzal var.

Haberin Devamı

Aboubakar'ın yokluğunu telafi edebiliyor bu takım... Asıl büyük dert; Ghezzal'in yokluğu!

YORUM YAZ