MENÜ

Diyarbakır finale hazır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Diyarbakırlılar, Galatasaray-Fenerbahçe finali bekliyordu. Ancak Akhisar’la da mutlu oldu. Şehrin bir anda hareketlenmesi, esnafın yüzünü güldürürken, yıllardır terör belasıyla boğuşan şehir halkı büyük bir organizasyonla adını duyurma fırsatı buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile Diyarbakır’a alınan Türkiye Kupası Finali, kentte yüzlerin gülmesini sağladı.

TFF’den kusursuz organizasyon

Kente maçtan bir gün önce gelmenin avantajını yaşadım. Esnafla, taksicilerle konuşma fırsatı buldum. Gidip, stattaki son hazırlıkları yerinde izledim. Özellikle yerel yöneticilerin çabası ve TFF’nin kusursuz bir organizasyon yapma düşüncesini de görünce, Diyarbakır Stadı’nın maç günü bayram yerine döneceğine emin oldum.

Şimdi söz futbolda

Maçı 33 bin taraftarın tribünlerden izlemesi bekleniyor. Her iki takımın da bu kupada aldığı neticeler ortada. Bu da onların finali ne kadar çok hak ettiklerini ispatlıyor. Bu arada Emniyet teşkilatı da günün olaysız geçmesi adına büyük çaba harcıyor. İzinler kaldırılmış, yakın illerden ise günü birlik takviyeler yapılacak. Şimdi sözü futbol söyleyecek. Dileğimiz, Türk Halkı’nın güzel bir final izlemesi, kazanan takımın ise alın teri ile bu kupayı müzesine götürmesi... Fenerbahçe’ye de Akhisarspor’a da başarı dileklerimi iletiyorum...

YORUM YAZ