MENÜ

Kupa Dadaşlar'ın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İşi Play-Off’a bırakmak en tehlikeli olay... Özellikle de Erzurum ve Gümüşhane gibi sezon boyunca şampiyonluk favorisi gösterilmiş, son ana kadar hedefi kovalamış takımlar için daha da sıkıntı. Çünkü zirveyi kaçırmanın verdiği motivasyon kaybı takımlar için dezavantaj. Ancak Erzurum Kemal Kılıç’ı; Gümüşhane ise Mehmet Altıparmak’ı takımın başına getirip yeniden dirilmeyi başardı, finale kadar geldi. Bu liglerde finalleri her zaman tecrübe oynar. Bu yüzdendir ki Nobre’nin servisleri, indirdiği toplarla Erzurum daha derli toplu görünen taraftı.

Hücumu daha fazla düşünen Gümüşhane ise 24’te Ali Özgün’le net pozisyon yakaladı. Karadeniz ekibinin 34’te ise net bir penaltısı verilmedi. Bu pozisyon belki de maçın kırılma anıydı. Çünkü dakikalar ilerledikçe Dadaşlar sazı eline aldı. Oyuna sonradan giren Erhan Çelenk 66’da attığı golle geceye damgasını vurdu.

Kupa çok yakıştı

79’da Rıdvan’la skoru eşitleme şansı yakalayan Gümüşhane son bölümde fazlasıyla risk aldı, bu sayede Erzurum daha net pozisyonlara girdi. 81’de günün yıldızı Erhan net bir fırsatı daha harcarken 90 dakika sonunda kupa Mavi- Beyazlılar’ın elinde havalandı. Aslında sezon başından bu yana yapılan yatırımların yanı sıra taraftarın her maç 15 bin kişi ortalamayla takımına destek olduğuna bakılırsa kupa Erzurum’a çok yakıştı. Tabii geçen sezon da finalde bileti Bandırma’ya kaptıran Gümüşhane’ye bir kez daha yazık oldu.

YORUM YAZ