MENÜ

Göztepe kralla zirveye

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Devre arası yaklaştıkça her müsabakanın önemi iki kat artıyor. Özellikle de Aykut Kocaman’lı günlerini mumla arayan Konyaspor için tehlikeli bölgeden uzaklaşmak adına her dakika önemli bir fırsat. Ancak rakip Göztepe olunca ve tribünler de en az sahadaki oyuncular kadar iştahlı oynayınca işler de bir o kadar zorlaşıyor. Nitekim Göztepe’nin bu iştahına rağmen Konyaspor işin savunma kısmında kusursuz bir ilk yarı oynadı. Ancak Selim’in bir anlık gafleti hesapları alt üst etti. 45 dakikalık bölümün sonucunu Jahovic’in 43’te attığı penaltı golü belirledi. Konyaspor ise özellikle Mehdi’nin kaptığı toplarla Vedat’ın kanadını doğru kullandı, fakat kilidi açacak aksiyonları bir türlü yakalayamadı.

Skubic zoru başardı

51’de Selim’in bariz bir şekilde elle attığı gol, Konyasporlu oyuncuların itirazına rağmen geçerli sayılmadı. Konyaspor adına maçın dönüm noktası ise Skubic’in 80’de kaçırdığı gol oldu. Sloven oyuncu her zamanki gibi savunma arkasına muhteşem sarktı ama son vuruşu kalitesine yakışmadı. İkinci yarıda takımı ateşleyen Fofana’nın uzatmalarda gösterdiği çaba da yetmeyince Göztepe hanesine bir zafer daha yazdırdı. Selçuk, Adis ve Castro da maçın iyilerindendi.

Maçın adamı Adis Jahovic

Adis Jahovic kazandırdığı penaltıyı gol yaptı, rakip savunmaya maç boyunca nefes aldırmadı.

Kırılma anı: Dakika 80

80. dakikada Skubic’in kaçırdığı yüzde yüzlük pozisyon Konyaspor adına maçın kırılma anıydı.

‘Galatasaray maçı öncesi iyi oldu’

13 gole ulaşan Adis Jahovic, “Öncelikle takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok zor bir maçtı. Dolayısıyla çok önemli bir galibiyet aldık. Galatasaray karşısına daha moralli çıkacağız” dedi.

YORUM YAZ