MENÜ

Ege'nin kralı Göztepe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ege derbisinde zafer Göztepe'nin oldu. İzmir ekibi, rakibini kral Jahovic'le yıktı, puanını 40'a çıkardı. Maç fazlasıyla zirveye çıkan Göz Göz bugün rakiplerinin puan kaybını bekleyecek!

TFF 1. Lig’de geçen hafta Şanlıurfaspor deplasmanından 2-2’lik beraberlikle dönen şampiyonluk adaylarından Göztepe, Ege derbisinde Manisaspor’u tek golle geçti: 1-0. İlk yarısı golsüz biten karşılaşmanın 77’nci dakikasında sahne alan Jahovic takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Bu sonuçla puanını 40’a yükselten Göz Göz maç fazlasıyla liderlik koltuğuna otururken, Giresunspor’un mağlubiyetinin ardından İzmir’den de yenilgiyle ayrılan Manisaspor ise 20 puanda kaldı.

Umut'un oynaması şart

Ege derbisinde taraftarını arkasına alan Göztepe ilk yarı Tayfur ve Halil'le pozisyon yaratmaya çalışsa da 3ç bölgede başarılı olamadı. Manisaspor çok iyi kapandı. Kontralarla şans aradı. Umut, Bahattin ve İsmail Haktan'la tehlikeli oldular, ancak bunları değerlendiremedi. Golü bulsalardı gaklibiyete ulaşmaları işten bile değildi. Okan hoca oyuna Umut'u alarak takımın gücünü artırdı. Hocaya tavsiyem Umut Nayir gibi üst kalitede oyuncun varsa ilk 11 oynatmak zorundasın. Girer girmez çok net pozisyonlar hazırladı, Jahovic'i rahatlattı. Makedon forvet de harika bir gol atarak takımına 3 puanı getirdi. Bu iki oyuncu birlikte oynarsa Göztepe hedefe ulaşır. Şampiyonluğun yolu bence bu hamleden geçiyor.


Göztepe-Manisaspor: 1-0
STAT: Bornova
HAKEMLER: Arda Kardeşler, Aleks Taşçıoğlu, Erdem Bayık
GÖZTEPE: Günay 7- Fuchs 8, Gençer 7, Schwechlen 7, Canberk 7, Tayfur 7, Gosso 7, (Dk.58 Umut 7), Hakan 7, Murat 8, Halil 7, (Dk.90 Lokman ?), Jahovic 8, (Dk.88 Segbefia ?)
MANİSASPOR: İsmail Şahmalı 5, Fahri 6, Ümit Yasin 5, Erman 5, Ufuk 5, İsmail Haktan 4, Metin 5, Hakan 5, (Dk.78 Savaş ?), Emre 5, (Dk.60 Bakaki 5), Umut 5, (Dk.83 Perovic ?), Bahattin 6
SARI: Ümit Yasin, Bakaki (Manisaspor), Tayfur, Halil, Canberk (Göztepe)
GOL: Jahovic (Dk.77) (Göztepe)

YORUM YAZ