MENÜ

Sevgili Osman Aşkın Bak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni kabinesi geçtiğimiz gün açıkladı. Tabii ki; bizi ilgilendiren bölümü spor ailesinin başına kim geleceğidir. Açıklanan isim ‘cuk’ oturdu. Bakanımızı tanımayanıza tanıtmak isterim. Bak; aslen İstanbullu ancak sayın Cumhurbaşkanımız onu memleketinden 1. sırada aday göstererek milletvekili yapmıştır. kısmet; 65. hükümette spor bakanlığı yapmakmış. Kolay değil 1966 doğumlu sevgili kardeşim Osman Aşkın Bak, İstanbul Okmeydanı’ndan Dolmabahçe’deki sicil lisansa gelişinden tanırım. Yani 40 senedir!

Tebrik ederiz

Osman Bak, kendisini iyi yetiştirdi, önce Erokspor’da top oynadı, oradan da İstanbul Amatör Spor Dernekleri Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliği yaparak milletvekili olduktan sonra Güreş Federasyonu başkanlığı yaptı. Ancak gönlü bu spor adamının Spor Bakanlığı’ndaydı. Tahsili, kültürü, bilgi ve birikimi bakımında bugünkü mevcut meclis platformunda en iyilerinden birisi. Osman Aşkın Bak’ı bu görev için layık görenleri tebrik ederiz. Halk adamıdır, halkın adamıdır. Sporun bu çarpık ortamında Bak’ın yüzünün akının bu görevi yapacağına tüm amatörler olarak inanıyoruz.

Düşmez, kalkmaz bir Allah

Bir hafta önce yazdığım köşe yazısında amatör futbolda yol arkadaşlığı yaptığım, bulunduğu koltukta da oturmasına sebep olduğum Ali Düşmez için bir yazı yazdım. Bunun üzerine Düşmez, sevgili müdürümüze telefon açarak yazdıklarımın doğru olup olmadığını değil, onun hakkında neden eleştiri yaptığımızı soruşturmuş. Halbuki isterdim ki; yazdıklarımı bir düşünseydi! Ha unutmadan söyleyeyim; oradaki üçüncü isim Kemal Bektaş’tır. Onun amatör camiada ayrı bir yeri var. Farkındaysanız 1. Lig kulüplerinin bir kısmı, 2 ve 3. Lig kulüpleri isyanda. Bilhassa altyapılarda yapılan haksız ve yersiz icraatlar hepimizi derinden yaralıyor.

Aman dikkat!

Altyapılardaki 9 ile 18 yaşlardaki bu çocuklarını çocukların aileleri kime emanet etti; tabii ki Ali Düşmez ve arkadaşlarına. Onlar için bu karar alınırken bir itiraz var mı, tabii ki yok! Onun için makam arabasıyla gezmek, özel şoförler kullanmak, koltuğu sağlama almak... Bıraksın bu şikayetleri icraatlere baksın. Tekrar söylüyorum, Sevgili kardeşim Ali, yanlış yoldasın, icraat yapacaksın. Seninle yola çıkan arkadaşların çok üzgün. Çünkü yolda bulduklarınla onları değiştirdin. Yanlış hesap daima yanlıştır. Aman dikkat!

Sinek ikili Atınç Nukan

Hazır altyapıya girmişken Beşiktaş yönetimi maalesef küçük değil büyük bir skandala imza atıyor. Yaş ortalaması şununla, bunun arası değil. Yaş ortalaması 31 ve üstü! Yani; dönüşümü sıfır! Maliyet; onu burada telaffuz etmek istemiyorum. Avrupa kupalarında altyapılarda iki oyuncu olmak zorunda. Beşiktaş, bu yüzden Atınç Nukan’ı kullanıyor. Yani sinek ikili olarak! Son 6 senedir altyapıda allayıp pullayıp getirilen arkadaşlar tek bir oyuncuyu yukarı çıkaramadılar veya hiç birine avanta getirmiyor diye icazet verilmedi.

Gökhan Keskin görev senin

Soruyorum... Ey altyapıcılar; menajer ne demek! Kusura bakmasınlar benim zamanımda bir tek menajer kulübün içine giremedi. Menajerlerin; Ortaköy’den, Taksim’den Beşiktaş semtine girişi yasaktı. Şimdilerde minik takımda menajeri olan futbolcular var. Bunu temizleyecek olan bir kişi var. Bu kişiler; Fikret Orman, Metin Albayrak değil. Gökhan Keskin sensin, sen! Bu ızdırap günleri Gökhan’la Fikret Demirer yaşamıştı. Silkenin arkadaşlar! Sizden bunu bekliyorum. 3. mektubu yazdırmayın. Çok üzülüyorum çook!

YORUM YAZ