MENÜ

Puan kaybı hakkını kullandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Peşindeki takımlardan Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe puan kaybetmiş. Arayı açma günü... Ayrıca 114. yılın kutlaması da aynı güne denk gelmiş. Kısaca Antalyaspor kazan, tüm taraftarını sokağa dök. Gerçek şampiyon nasıl olur göster!.. Ama olmayınca olmuyor...

Yorgunluk belirtileri

İki yönlü bir mücadele seyrettik dün. İlk devre Beşiktaş, ikinci devre Antalyaspor baskın taraftı. İlk 45 dakika iki takım da birebir markaj yapıp, gol yememek için uğraştı, “beraberliğe eyvallah” dedi.

Beşiktaş sezon başından bu yana oyunu defanstan kurup, çok pasla rakibin üstüne gidiyordu. Bunu Antalyaspor maçında da uygulamak istedi. Ancak yorgunluk belirtileri buna engel oldu. Buna bir de son iki haftadır kendi çocukları ile mücadele etmek eklenince, işler arapsaçına döndü. Beşiktaş’ın iki efsanesi sırayla yapacaklarını yaptı. Geçen hafta Sergen Yalçın bu kez de Rıza Çalımbay, şampiyonluk yolundaki Beşiktaş’a iki darbe birden vurdu.

Kadro dışı bırakmak ceza değil

Hep savunduğum birşey var. Futbolcuyu kadro dışı bırakmak ceza değil, ödül olur. Bunun yerine para cezası vereceksin. Aboubakar, Şenol hocanın yumuşak yüzünü görmüş olacak ki, yine yaptı yapacağını. Her ne kadar ikinci sarı biraz ağır kaçsa da, Kamerunlu’nun o bölgede olmaması lazım. Atıldığı ana kadar tek kaldı, sağa, sola geriye koşarken, kafası karıştı, o da hıncını kaleci Ferhat’tan aldı.

Değişiklikler çözüm olmadı

Rıza Çalımbay’ın elinde iyi bir takım var. Koşuyorlar mücadele ediyorlar, rakibin oyununu bozuyorlar. Eto’o, Mbilla, Beşiktaş defansını adeta dağıttı. Şimdiye kadar bu ikili gibi hiç bir forvet Siyah-Beyazlı defansı baskı altında tutmamıştı. Son 30 dakika Quaresma-Cenk, Talisca-Necip değilikliği de çözüm olmadı. Son haftalardaki aşırı maç trafiği de buna eklenince, olağan bir düşüş yaşandı. Ancak bu dünyanın sonu değil. Şimdilik hedefe giden yolda kaybedilmiş birşey yok.

Bu arada şunu belirtmeliyim, Kerem Ersoy, genç FİFA Hakemlerimizden. 8 çok kritik bayrak kaldırdı. Hepsi de yerindeydi. Son haftalardaki hakem facialarını düşünürsek, böyle genç ve başarılı hakemlerimiz gelecek adına beni umutlandırdı.

YORUM YAZ