MENÜ

O zaman susun...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Haftanın hakemleri açıklandı. Bakın listeye; Vedat Yüksel (ona hakemliği bıraktıracaklar, aslında iyi bir hakemdi) dışında Beşiktaş yönetiminin aylardır bas bas bağırdığı, şikayetçi olduğu hakemlerin hepsi bu haftaki müsabakalarda görevli. O halde Beşiktaşlı yöneticiler havaya mı konuştu? Ligin bitimine 5 hafta var, başta Levent Erdoğan olmak üzere hepiniz susacaksınız... Kim ne derse desin, seversiniz ya da sevmezsiniz, ama son haftalarda Bülent Deriş’in açıklamaları dışında hiç biri bana sıcak gelmedi. Demek ki adam yerine konmuyorsunuz, kaale alınmıyorsunuz. Şunu da bilin, bu hakem hatalarının sorumlusu ne Hasan Doğan, ne de Yönetim Kurulu arkadaşları.
Hakemlerin kafaları çok karışık. Her gelen Merkez Hakem Kurulu, ‘onun adamı, bunun adamı, senin adamın, benim adamım’ diyerek kılıçları çekince, ister istemez, hakemler de abandone oldu. İki önemli olay var. Birincisi, hakem camiası son haftalarda bir seçim telaşına girdi. Türkiye’nin genelinde il hakem kurulları ve derneklerin seçimleri var. Aslında yersiz ve zamansız bir seçim. Sadece profesyonel ligde değil, aşağılarda bile aynı telaş mevcut. Yani hakemler gruplaşmış durumda. Hiç lüzumsuz yere ve hepsinden önemlisi Beşiktaş Yönetimi’nin asıl dikkat etmesi gereken bu. Hakem camiasında öyle bir lobi oluştu ki, Süper Lig hakemleri şunu biliyor; ‘ben eğer, Beşiktaş lehine düdük çalarsam, en azından Fenerbahçe bundan rahatsız olursa ya da başka bir deyişle, Fenerbahçe’yi yakarsam beni de yakarlar’. Asıl tehlike burada. Yani hakem biliyor ki, Fenerbahçe’nin rahatsız olacağı bir durumdan sonra, benim maç almam mucize. Hakemin canını al, ama maçsız bırakma. İşte tehlike burada.
Beşiktaş Yönetimi’ne bundan sonra neler yapacağını değil, neler yapmayacağını söyleyeyim. Son 5 haftaya girildi, ‘o zaman susacaklar’. Öncelikle şu Galatasaray’ın peşine takılıp, o çarkın içine girip, birlikte hareket etmeyecekler. Çünkü yıllardır Beşiktaş ne zaman Galatasaray’ın peşinden gitmişse, başı dertten kurtulmamıştır. Susacaksınız, kendi işinizi kendiniz çözeceksiniz. Çünkü Beşiktaş’ın Beşiktaş’tan başka dostu yok. Bunu ben değil, şu son 3 haftada yaşanan olaylar söylüyor. Yazık, hem de çok yazık oldu Beşiktaş’a. Sakatlıklar, cezalılar dışında, hakem hatalarıyla kaybedilen puanlara... Ama bunun sebebi de bu yönetimdir. Beşiktaş’ı temsil edemediler. Maalesef ‘kendi kurduğumuz’ dediği federasyonun kurullarında bile temsil edemediler, ondan sonra da cezaya yaygara.
Bu kafaya az bile...

YORUM YAZ